Mænds bækkenbundstræning: Forbedret rejsning og nydelse

Mænds bækkenbundstræning: Forbedret rejsning og nydelse

Bækkenbundsmusklerne er en vigtig del af både mænds og kvinders kropsstruktur, og de spiller en afgørende rolle i seksuel funktion, urininkontinenskontrol og generel helbredstilstand. I dette blogindlæg vil vi fokusere specifikt på mænds bækkenbundsmuskler og præsentere nogle øvelser, der kan hjælpe med at forbedre seksuel nydelse, kontrol og generel velvære.

Hvorfor træne bækkenbunden?

Mange mænd er ikke klar over, at det også er vigtigt for dem at træne sine bækkenbundsmuskler, for træning af disse muskler kan have mange fordele. Nogle af fordelene ved at træne bækkenbunden inkluderer:

Stærkere rejsning:

Gennem målrettet bækkenbundstræning kan du øge blodgennemstrømningen til penis, hvilket kan forbedre kvaliteten og styrken af dine erektioner. En stærk bækkenbund kan bidrage til at opretholde en langvarig og fast erektion, hvilket kan forbedre seksuel tilfredsstillelse for både dig selv og din partner.

Forbedret seksuel nydelse og bedre orgasmer:

En veltrænet bækkenbund kan øge følsomheden under sex og intensivere orgasmeoplevelsen. Ved at styrke musklerne i bækkenbunden kan du opnå dybere og mere intense orgasmer, hvilket kan øge den seksuelle nydelse og tilfredsstillelse. Istedet for kun at føle orgasmen i penis, kan du ved bevidst bækkenbundstræning mærke at den orgasmiske energi trækkes op i kroppen til en helkropsorgasme eller hjerteorgasme.

Øget kontrol over ejakulation:

Bækkenbundstræning kan hjælpe dig med at forbedre kontrol over ejakulationen. Ved at styrke og bevidstgøre bækkenbundsmusklerne kan du lære at forsinke ejakulationen og forlænge seksuel udfoldelse. Dette kan føre til øget selvtillid og tilfredshed i dit seksuelle forhold.

Forebyggelse og håndtering af urininkontinens:

Stærke bækkenbundsmuskler kan hjælpe med at forhindre eller reducere urinlækageproblemer, der kan opstå som følge af aldring, prostatakirurgi eller andre årsager.

Emotionel balance:

En veltrænet bækkenbund kan også have en positiv indvirkning på din emotionelle velvære og din følelse af manddom. Når du er i stand til at kontrollere dine kropsfunktioner bedre og oplever forbedret seksuel funktion, kan det bidrage til at øge din selvtillid, selvværd og generelle tilfredshed med dit sexliv. Dette kan igen føre til en større følelse af intimitet, forbindelse og tilfredshed i dine relationer, både i sengen og uden for.

Dybere forbindelse med din autentiske maskulinitet:

En ekstra fordel ved bækkenbundstræning for mænd er muligheden for at skabe en dybere forbindelse til din maskulinitet og følelsesmæssige integritet. Bækkenbunden er ikke kun et fysisk område, men også et område, hvor mange følelser og oplevelser kan være lagret gennem hele livet. Ved at styrke og få forbindelse med dette område kan du gå ud over det rent fysiske og begynde at udforske og integrere uforløste traumer samt tidligere oplevelser, der er forbundet med at være dreng og mand.
Mange mennesker oplever, at de har begrænset adgang til eller manglende forståelse for deres egne følelser og maskuline identitet. Dette kan skyldes samfundsmæssige forventninger, stereotyper eller tidligere oplevelser, der har påvirket ens følelsesmæssige udvikling. Bækkenbundstræning kan være en vej til at åbne op for disse følelser og skabe en forbindelse til det dybere lag af ens maskulinitet. Denne proces kan bidrage til en øget følelse af helhed, selvaccept og selvforståelse. Du vil være i stand til at frigøre dig fra gamle mønstre, forstå dine egne behov og ønsker bedre og skabe et mere autentisk udtryk for din maskulinitet.

 

Øvelser til bækkenbunden for mænd:

Kegel-øvelser:

Disse øvelser er målrettet mod at styrke bækkenbundsmusklerne. Start med at identificere de relevante muskler ved at forsøge at stoppe strømmen af urin under vandladning. Når du har identificeret musklerne, kan du udføre Kegel-øvelser ved at stramme og løsne bækkenbunden gentagne gange. Start med at gøre det i 5-10 sekunder ad gangen og arbejd dig op til længere perioder.

Træning med bækkenbundskugler eller vægte:

Brug af bækkenbundskugler eller vægte kan hjælpe med at øge modstanden under træningen af bækkenbunden. Disse kan indsættes i endetarmen, og ved at forsøge at holde dem på plads kan du aktivere og styrke bækkenbundsmusklerne. Indsættelse af keglevægte i anus, også kendt som anal kegel-vægttræning, er en praksis, der sigter mod at styrke bækkenbundsmusklerne gennem vægtbelastning. Tanken er, at ved at bruge vægtede kegler kan man øge modstanden og dermed træne bækkenbundsmusklerne mere intensivt. Det er dog vigtigt at påpege, at indsættelse af genstande i anus kan være farligt, hvis det ikke gøres korrekt, og at der ikke er nogen bund på genstanden. Når du indsætter noget i anus, skal der ALTID være en bund, som stopper den fra at føres længere ind i anus. Hvis man heller ikke gør det korrekt, er der risiko for infektioner, skader på rektalvæggen eller endetarmen og andre alvorlige komplikationer. Derfor anbefales det at søge rådgivning fra en kvalificeret sundhedsfaglig ekspert, såsom en læge eller en specialiseret terapeut, før man udfører denne form for træning.

Der er alternative og sikrere metoder til at styrke bækkenbundsmusklerne, såsom de tidligere nævnte Kegel-øvelser og andre bækkenbundstræningsøvelser. Disse øvelser kan udføres uden at indsætte vægte og genstande i anus og kan stadig være effektive til at opbygge muskelstyrke og kontrol i bækkenbunden.

Åndedrætsteknikker og afslapning:

Åndedrætsøvelser og afslapning kan være nyttige i kombination med bækkenbund træning. Dyb vejrtrækning og afslapning af kroppen kan hjælpe med at frigøre spændinger i bækkenområdet og skabe en mere effektiv bækkenbundstræning. Spændinger kan faktisk være den ledende årsag til problemer med rejsning, så altid start og slut med afspænding og åndedrætsøvelser, inden du begynder på at styrke bækkenbundsmusklerne.

Integrer bækkenbundstræning i dagligdagen:

Ud over dedikerede træningssessioner kan du også øve dig på at aktivere og styrke dine bækkenbundsmuskler i løbet af dagen. Prøv at stramme og løsne musklerne i korte perioder, mens du sidder eller går. Dette kan bidrage til at opbygge muskelstyrke og bevidsthed om bækkenbunden over tid.

Træning med jade æg bundet på penis:

Mantak Chia, en taoistisk lærer, har udviklet en tilgang til at styrke bækkenbunden og opnå bedre seksuel oplevelse og kontrol over rejsning og ejakulation. Hans lære er baseret på taoistiske principper og teknikker, der sigter mod at opnå balance og harmoni i kroppen, herunder bækkenområdet. En lille del af hans tilgang inkluderer brugen af et jade æg bundet om penis for at træne bækkenbunden mere effektivt. Selvom jade æg primært er undervist til kvinder, så kan mænd faktisk høste fordele af det, dog ALDRIG i anus, men derimod binder manden en snor i hullet på ægget og binder snoren om penis.

Ifølge Mantak Chia kan brugen af et jade æg bidrage til at øge bevidstheden og styrken i bækkenbunden. Ved at binde jade ægget omkring penis og udføre specifikke øvelser såsom kegel-øvelser og vejtrækningsøvelser, så vil bækkenbundsmusklerne blive aktiveret, så penis løfte sig op, hvilket trækker op på ægget og styrker mandens muskler og forbedrer kontrol over hans seksuelle oplevelser.

Det er vigtigt at bemærke, at brugen af et jade æg til træning af mænds bækkenbund er en rimelig kontroversiel praksis, hvor der er delte meninger omkring. Men prøv dig frem, for det kan også være en sjov praksis, der kan gøre at man kommer ud af hovedet og gør bækkenbundstræning mere sjov og ikke så mekanisk. Det anbefales at starte med kortere intervaller og gradvist øge træningstiden, efterhånden som musklerne bliver stærkere. Det er vigtigt at lytte til kroppens signaler og undgå at overdrive træningen. Det betyder start med højst 10-15 minutters træning én gang om ugen og arbejd dig op.

Mantak Chias tilgang til mænds seksualitet og bækkenbundstræning er baseret på taoistiske principper og teknikker. Jade ægget er ligesom for kvinder blot desserten i praksissen. Den primære praksis er fokuseret omkring vejrtrækningsteknikker og visualisering. Mantak Chia anbefaler ændring af vejrtrækningen for at forbedre kontrol over seksuel ophidselse og ejakulation. Ved at trække vejret dybt og langsomt og praktisere bevidst åndedræt under seksuel aktivitet kan mænd lære at forsinke ejakulationen og forlænge seksuel nydelse. Ifølge Mantak Chia er der en energikanal kendt som "det mikrokosmiske kredsløb", der strækker sig fra bækkenbunden op gennem kroppen. Ved at aktivere og bevæge energien langs denne kanal kan mænd opnå øget seksuel energi og kontrol. Dette kan opnås gennem meditation og visualiseringsteknikker, der fokuserer på at flytte energien op gennem kroppen.

Træning med Empelvic puden:

Empelvic puden er en ret fantastisk træningsenhed, der kan anvendes af både mænd og kvinder til at styrke bækkenbunden. Puden er designet til at give en ustabil overflade, hvilket kræver aktiviteter fra bækkenbundsmusklerne for at opretholde balance og stabilitet.

Empelvic puden kan være et nyttigt redskab til at forbedre muskelstyrken, stabiliteten og koordinationen i bækkenbunden. Ved at sidde på puden udfordres bækkenbundsmusklerne til at arbejde aktivt for at opretholde balancen. Dette kan bidrage til at øge muskeltonen og opbygge styrke i bækkenbunden.

Når man bruger Empelvic puden, er det vigtigt at starte med en forsigtig tilgang og gradvist øge sværhedsgraden af træningen. Begynd med at sidde på puden i korte perioder ad gangen og øg gradvist varigheden, når musklerne bliver stærkere. Imens du sidder på puden, kan du starte ud med at lave sukkende åndedrætsøvelser for at komme ned på puden og mærke din bækkenbund ordentligt. Derefter kan du lave dine bækkenbundsøvelser, hvor du klemmer op og giver slip. Det er også vigtigt at lytte til kroppens signaler og undgå at overanstrenge sig.

Empelvic puden kan være et supplement til andre bækkenbundstræningsøvelserne med eller uden vægt. Det kan give en dynamisk og udfordrende tilgang til træning af bækkenbunden. Ved at integrere Empelvic puden i din træningsrutine kan du udfordre og styrke dine bækkenbundsmuskler på en dynamisk måde, og det kan være en givende og anerledes oplevelse i mandens rejse mod en stærkere og sundere bækkenbund.

Regelmæssighed og tålmodighed:

Som med enhver form for træning kræver styrkelse af bækkenbundsmusklerne tid og tålmodighed. Vær konsekvent med dine øvelser og forvent gradvise forbedringer over tid. Det er vigtigt at lytte til din krop og undgå at overanstrenge musklerne. Giv altid tid til at slappe af. For megen træning kan give ømhed og spændinger, hvilket kan have den modsatte effekt for libido, rejsning og kontrol af ejakulation. Så gerne have en balance mellem styrke og afspænding.

Afsluttende tanker:

Bækkenbundstræning for mænd kan være en effektiv måde at forbedre seksuel nydelse, kontrol og generel helbredstilstand på. Ved at træne bækkenbundsmusklerne kan mænd opnå en række fordele, herunder forbedret seksuel nydelse, øget kontrol over ejakulation og forebyggelse af urininkontinens. Der er forskellige øvelser og metoder til at træne bækkenbunden, herunder Kegel-øvelser, brug af bækkenbundskugler eller vægte og integration af åndedrætsteknikker og afslapning. Det er vigtigt at vælge de metoder, der passer bedst til ens egen krop og behov. Og selvfølgelig vælg det, der også gør bækkenbundstræningen sjov.

Husk, at det er vigtigt at konsultere en sundhedsfaglig ekspert, især hvis du har specifikke sundhedsmæssige bekymringer eller tidligere skader, før du begynder på en bækkenbundstræning. En professionel kan give individuel vejledning og sikre, at du udfører øvelserne korrekt og sikkert.

Giv dig selv tid og vær tålmodig i din træningsproces. Med regelmæssig træning og engagement kan du styrke dine bækkenbundsmuskler og opleve de mange fordele ved en stærk bækkenbund såsom større orgasmer, kontrol over sædafgang og stærkere rejsning.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.