At gå i fodsporene af Afrodite

Att följa i Afrodites fotspår

Afrodite från grekisk mytologi

Afrodite är en av de mest kända gudinnorna från den grekiska mytologin, och hon förkroppsligar några av de viktigaste sakerna i en människas liv, nämligen kärlek, sexualitet och skönhet. Hon är allt som gör livet sött, vackert och njutbart.

Du har säkert redan sett den populära Botticelli-målningen där hon står naken på ett snäcka och precis har fötts ur havets stänk.

Det är ofta så vi känner henne: som en naken, vacker ung vuxen kvinna med långt blont hår.

Och är det inte också det mest fantastiska och naturligt sensuella att bada i havet naken på sommaren. Känn havets vågor mot huden.

Afrodites födelse

När himmelguden Uranus lem träffade havet bildades en skumstänk, och av den skapades Afrodite.

Hon reste sig från havets vågor på ett snäckskal ute framför Cyperns kust på patos.

Det sägs att Afrodite inte har någon mamma, men det är inte sant! Havet är hennes mor – den antika havsgudinnan Thalassa.

Det var i själva föreningen av himmel och hav som flickan Afrodite, den vackraste, skapades.

Min egen resa med Afrodite

När jag först började gå i Afrodites fotspår var det i havet som jag kände mig mest kopplad till henne, speciellt med ett jadeägg inlagt i slidan.

Jag valde att arbeta med Afrodite och lära känna henne för att jag ville läka min sexualitet. Det var genom jadeäggsövningen som hennes energi aktiverades i mitt liv.

Hon inspirerar särskilt kvinnor att vara i sina kroppar och väcka deras sexualitet och sensualitet. Hon vill att vi ska älska mer, dansa mer, njuta mer och skratta av hela våra hjärtan.

Jag började därför också njuta mer av min kropp, inte bara när det gäller sexualitet, utan även när det gäller att ta hand om min kropp med oljor, krämer och skönhetsprodukter och ta mig tid för självvård, avslappning och LEK & ROLIGT.

Och en stor sak var att jag började uppskatta att försköna min omgivning och mitt hem. Jag hade under många år levt väldigt asketiskt och minimalistiskt och hade skurit av mycket av livsglädjen till förmån för att jobba hårt för att lyckas i livet.

Men jag upptäckte att det brände ut mig.

Jag hade varit vegan i många år, och när Gudinnan verkligen kom in i mitt liv, upptäckte jag att jag behövde omorganisera mitt liv för att ge plats åt mer njutning och avkoppling.

Jag gick från att leva vegan och raw food och att vara väldigt asketisk, hälsofantast och undergång i mitt tänkande till att börja äta djur igen. Och glädjen som kom in i min kropp går inte att beskriva. I min post-veganism-period minns jag att jag en kväll gjorde en hel rätt med allt afrodisiakum: oliver, ost, kött, fikon etc. och avnjöt den med ett gott glas rött vin. Det var ren livsglädje som kom in i min kropp.

Vad Aphrodite har lärt mig är att själva bränslet för att få fantastiska saker att hända är genom vår glädje och glädje av livet.

Afrodite och sexualitet

Jag vet att många dras till Afrodite på grund av hennes koppling till sexualitet – och det var så jag började jobba med henne. I mitt utövande av sexmagi, yoniägg och helig sexualitet har hon varit otroligt betydelsefull.

Men Afrodite har är så mycket mer än sex. För med henne är sex inte, som vi gör det idag, som något förbjudet, skamligt och/eller kittlande.

Uppfattningen om Afrodite är ofta att hon är en stereotypt fånig kärleksgudinna som finns för att skänka njutning – ofta till mannen. Denna mycket stereotypa syn på henne har inneburit att hennes image som en rå, potent och kraftfull grekisk pantheon har underminerats.

I hundratals år har gudinnan avfärdats som en fånig, vacker flicka, oskyldig, jungfrulig figur, som har avfärdats som mindre betydelsefull.

I århundraden har gudinnan som en kraftfull behållare av sexuell energi, skapelse och liv och död undertryckts av ett patriarkalt och katolskt system. Sådana att Afrodites många aspekter har glömts bort hos oss kvinnor.

Sådant att vi kvinnor ofta bara uttrycker vår skönhet som en förbrukningsvara och vår sexualitet som något för att behaga mannen.

Men Afrodite är ack så mycket mer... Hon låter oss förstå att kvinnors sexualitet, kropp och skönhet är heligt och en kraftfull kraft.

Afrodite som en KRAFTIG gudinna

Afrodite är denna ursprungliga urkraft som finns i alla människor. Hon är kärlekens gudinna och mor till förförelse, smärta, rädsla och begär (det är faktiskt hennes barn!).

Hon har så många smeknamn och ursprung och krafter som inte handlar om att ha sex. Romarna kallar henne Venus, och hon har rötter i forntida gudinnor som babyloniska Ishtar och sumeriska Inanna.

Afrodites första staty var en sten. Tillbaka i det antika Cypern kallades Afrodite Kypris, som var personifieringen av den näringsrika jorden och det livgivande havet. Det fanns inga halvnakna kvinnor, utan bara en stor hård sten som representerade gudinnans krafter.

Afrodites energi handlar därför om mycket mer än sex, utan om livet och hur vår sexuella energi löser upp och ger näring åt våra liv. Att vår sexuella energi är livsenergi som ger näring till och befruktar våra liv med mening, skönhet och kärlek och rikedom.

Är du redo att följa i Afrodites fotspår?

Vill du också följa i Afrodites fotspår kan du göra det nu.

DEN FÖRSTA RUNDEN AV AFRODITES ROSE STARTAR DEN 1 MAJ

Jag börjar den första omgången av Afrodites ros den 1 maj. Aphrodite's Rose är en onlinekurs som tar dig DJUPP in i Afrodites feminina konstformer, och du kommer att lära dig att förkroppsliga hennes sensuella och självälskande energi både i ditt dagliga liv och i njutningsövningar och i gemenskap med naturen.

Kursen innehåller:

🌹 8 veckors Afrodite prästinna utbildning
🌹 Kärleksbrev om mytologiska berättelser om Afrodite
🌹 Ritualer, besvärjelser och meditationer
🌹 Självälskande, njutbara övningar och sensualitetsövningar
🌹 BONUS Yoni ägg övar
🌹 BONUS Aphrodite yogapass

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.