Den Mørke Gudinde

Den Mørke Gudinde

Længslen efter mørket er stærk lige nu... Selvom vi er midt i januar, og dagene er korte, så er det alligevel svært at finde ægte mørke. Mørket, der bare omslutter dig og inviterer til...

Stilhed. 
Indadvendthed. 
Pause. 
Ro.

Og lader dig fordybe dig og mærke dybt.

I vores moderne verden er alt nærmest oplyst af elektrisk lys...

Og det kan være virkelig hårdt for sådan en som mig, der virkelig bare ønsker at mærke naturens mørke kræfter omslutte mig...

Vi er blevet så vant til at tænde lyset på stikkontakten i den grad, at mørket er blevet noget uvant, noget ukendt, måske endda ubehageligt for nogen...

Og jeg tror, at det er, fordi vi ubevidst har forstået mørket som farlig. Det at skrive "mørke kræfter" måtte jeg endda genoverveje, fordi det jo nærmest automatisk associeres med noget ondskabsfuldt. Og hvem har lyst til at være det.

Derfor er mørket nok blevet overflødigt, som noget, vi gerne vil undgå.

Det er selvfølgelig også noget, der helt instinktivt vækker skræk og rædsel i de fleste.

Har du ikke også prøvet at gå igennem en mørk sti på vejen hjem. Måske taget den mørke vej for sjov for at udfordre dig selv, og så instinktivt mærket frygten komme op.

Jeg har prøvet det her for nylig, hvor jeg prøvede at tage den mørke vej gennem skoven hjem, fordi jeg bare virkelig længtes efter mørket, men da jeg begyndte at gå bare få meter ind i den mørke skov, så måtte jeg vende om, fordi jeg mærkede frygten. Og måske også var bange for at møde nogen på min vej og så komme til at skræmme dem med min blotte tilstedeværelse i mørket..

Vi har lært, at i mørket gemmer sig uhyrer og monstre, og det er farligt at gå alene hjem om natten...

Hvor ofte har du ikke også hørt, at mørket er synonym med smerte, skam, frygt og endda ondskab.. Længe er det blevet gjort til skamme.

Men mørket er et sted for det Feminine... Mørket er den feminine vej..

Og man kan så undre sig over, hvorfor man så har oplyst alle veje med lys.

Man kan måske tænke over at for at kontrollere befolkningen har magten frataget os forbindelsen til det feminine ved kun at forherlige lyset, de maskuline aspekter af os selv.

Vi ser det i dag med elektrisk lys overalt, og det at vi i spirituelle kredse kun er guidet til at tænke positive, lyse tanker..

Mange af os er begyndt at forstå, at det at afkoble os fra mørket, både i naturen og i os selv, kan faktisk skade mere end det gavner.. Der bliver snakket om dark sky og lysforurening til gene for både mennesker, dyr, planter og træer.

For imens vi undertrykker mørket, undertrykker vi vores dybere følelser og vores dybere forbindelse til naturen, kosmos og stjernerne på himlen.. og det gør os mere stressede og udbrændte med voldsomme humørsvigninger. Videnskabsfolk ser endda, at træer stresses af for meget lys, hvilket gør, at de blomstrer tidligere – så kan man tænke over, hvordan det så ikke påvirker mennesker!

Mørket er vigtigt. Det er et sted for hvile, stilhed, given slip, opladning, næring og dybere kærlighed og bevidsthed. Det er ligeså nødvendigt som lyset.

Uden mørket kan vi ikke se vores vej i livet. Lyset kan blænde os og forstyrre os, og mørket kan hjælpe os til faktisk at se klarere.

Når vi er i mørke, så aktiverer vi produktionen af melatonin, som hjælper dig med at sove dybere, og søvn er meget vigtig for optimal sundhed og hormonbalance.

Samtidig stimuleres pinealkirtlen i hjernen, som vil vokse sig større og åbne dig op til det at kunne "se" med dit indre øje. Dét i sig selv vil gøre, at du vil få meget større klarsyn i drømme og i meditation og opleve spirituel opvågning.

Så mørket er en kanal til at få kontakt til dybere dele af dig selv, dine dybder, din dybe primale underbevidsthed, hvor jaaa, frygten lever, men ligeså meget vejen til sandhed, oplysning og transformation..

Måske er det frygten for at se indad og bare være i stilhed, der gør, at vi mange gange tænder lyset eller fjernsynet istedet...

Det kan også være skræmmende, at se vores frygt i øjnene

For hvem du vil møde der i mørket er den mørke gudinde.

Hun er aspektet af det guddommelige feminine, der lærer os at tillade vores frygt, vrede, sorg, intense følelser, uden fordømmelser.

Hendes navn er Kali, Medusa, Lilith, Hekate og Hel (bare for at nævne nogle navne på denne kraftfulde feminine mørke kraft).

Hun er ødelæggeren og bringer af døden. Længe er hun blevet gjort til skamme og udstillet som djævelsk og ondskabsfuld...

Dette er en misforståelse, for uden hende, mørket og døden, så kan vi ikke have liv. Uden hende kan vi ikke gøre jorden frugtbar og skabe nyt liv. 

Hun er gudinde for ødelæggelse, ja, men hun er ødelæggeren af alt det, som vi ikke længere har brug for. Hun er ødelæggeren af vores ego, som står i vejen for vores udvikling. Så uden hende vil vi ikke kunne vokse og udvikle os. 

Hun repræsenterer livet, døden, jorden og dyb transformerende energi..

Hun er beholderen for magi og mysterier, og uden disse ukendte og skjulte sandheder, så vil vores rejse som menneske være uden mening. 

Mørket skaber mening, og uden ville vi ikke kunne se stjernerne på himlen eller vores ledestjerne.

Den mørke gudinde er ofte præsenteret som dronningen af underverdenen, eller hende som tager til underverdenen.

Når du føler dig overvældet af sorg, depression eller dyb fortvivelse inden i, der får dig til at føle, at du ikke er god nok, eller at der må være noget mere til livet, så er det hende, der kalder på dig. Dette energiskifte og disse følelser, der på overfladen føles overvældende og ubehagelige, er en invitation til transformation. Den mørke gudinde kalder på dig og inviterer dig til at rejse indad for at mødes med hende.

Hun lærer dig at overgive dig ind i frygten, konfrontere dine skygger, din smerte og lade dem bevæge sig igennem dig.. For når du går ad den mørke sti ind gennem den mørke skov, eller ind i dit eget sind, så vil du også se lyset.. Så vil du se hende stå med tændte fakler, der guider dig på vej, og mørket vil derfor blive klarere og ikke så uvant at navigere i. Så du må samle modet til at være nøgen og sårbar foran den mørke gudinde og lade de udtjente dele af dig kollapse for at du kan se klarere og blive sat fri..

Og det lækre er, at dine sanser vil blive skærpede af mørket, og du vil komme meget mere ned i din krop, mærke din sensualitet dybere og være glad for din nøgenhed, din råhed og seksualitet...

For det er også en del af den mørke gudinde – hun er yderst erotisk!

Du kan kommunikere med den mørke gudinde:

  • ved at gå igennem en mørk skov
  • slukke lyset og "se"
  • tænde stearinlys i mørket og blive ven med skyggerne
  • udføre en udesidning, bare en time fra solnedgang er nok
  • fribløde ude i naturen ved et stort træ og forestille dig selv slå rødder ned i moderjords mørke skød
  • arbejde med et obsidian yoni æg eller nyd din krop med en krystaldildo fra skyggekollektionen
  • meditere under den mørke måne...
  • eller under din menstruation, hvor du naturligt bliver inviteret til at gå indad i dig selv og hvile og være i dit indre vintermørke.

Hvordan har du det med mørket, og hvordan mærker du den mørke gudinde i dit liv? 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.