Yoni Æg 101

Yoni Æg 101

Yoni Æg 101 – svar på alle dine grundlæggende spørgsmål

Til at starte med er det vigtigt at vide, at yoni æg kan ikke bare forstås igennem skrift, men de bør opleves med kroppen. Selvfølgelig er det også virkelig godt at få det basale på plads, så du er godt klædt på til din egen yoni æg rejse.

Fordele ved brug af Yoni Æg

 1. Yoni æg heler dit forhold til din bækkenbund og forløser følelsesmæssige og fysiske blokeringer fra din livmoder og vagina.
 2. Yoni æg styrker, åbner og afslapper bækkenbunden og forebygger og kan endda helbrede mange former for "normale" bækkenbundsproblemer som f.eks. inkontinens og prolaps.
 3. Yoni æg genopretter og aktiverer seksuel energi og passion og åbner nye veje til NYDELSE og tilfredsstillende orgasmer!

 

Hvad er et Yoni Æg?

Yoni æg er en  krystal formet som et æg, som er ligesom en bækkenbundskugle, men alligevel meget mere. Den bruges inderst inde i vaginaen til at lave bækkenbundsøvelser med. Ved at træne med den 10-30 minutter hver dag eller 3 gange om ugen kan du få en stærk, tonet, blød, fleksibel og åben bækkenbund, som  kan finde ud af at føre ægget op og ned (og måske rundt) i skeden.

 

Hvad er Yoni Æg godt for?

Ægget masserer og stimulerer skedevæggene, hvilket øger nerveforbindelsen fra hovedet ned til vaginaen. Det sætter gang i den naturlige hormonproduktion, som øger vådhed i skeden og sætter fut under sexlysten. Ved at have ægget inden i dig og træne med det regelmæssigt vil du forløse spændinger og følelsesløshed til fordel for øget sensitivtet inden i. Ægget aktiverer forskellige reflekspunkter inden i, hvilket er forbundet med forskellige følelser og organer i kroppen, så at bruge ægget kan også blive en følelsesmæssig oplevelse, hvor heling kan finde sted. Og ved at styrke og blødgøre bækkenbunden og forløse, hvad dig holder tilbage i vaginaen, så vil du øge din kapacitet til at føle vaginal nydelse og opleve ikke kun klitorisorgasmer, men også indre orgasmer, såsom g-punkt og livmoderhals.

 

Hvad er forskellen mellem almindelig bækkenbundstræning og yoni æg?

At bruge et yoni æg er meget mere end bare bækkenbundstræning, men den er en del af en hel praksis med åndedræt, bevægelse, mindfulness og energiarbejde. En praksis lidt ligesom yoga, som øger din opmærksomhed til din krop og helt bestemt til din vagina. Det er ikke bare udelukkende fokuseret på at styrke bækkenbundsmusklerne, hvilket de standard kegels kan være. Men fokus er også på heling og at generobre sin kvindelighed, seksualitet og ret over egen krop. Ren bækkenbundstræning kan oftes forekomme mekanisk og en kedelig pligt at lave. Yoni ægget derimod kan være en sjov og nydelsesfuld del af din selvpleje- og selvnydelsespraksis, som du har lyst til at komme tilbage til igen og igen. Istedet for bare at knibe og slippe i bækkenbundsmusklerne rundt om tom luft, så tilfører du også noget vægt og modstand med yoni ægget, og det vil gøre din bækkenbundstræning meget mere effektiv, og du vil få hurtigere resultater. Du kan også få bækkenbundskugler af silikone, men yoni ægget bærer på en energimæssig frekvens fra krystallen, derfor vil du få nogle helende energier som silikonekugler ikke kan give.

 

Hvor stammer yoni ægget fra?

Yoni ægget stammer fra det antikke Kina, hvor den kinesiske kejsers mange konkubiner og dronning trænede med et yoni æg af nefrit jade for at højne livsenergi (ching chi) til heling af kroppen, spirituel udvikling og bedre sex. Nefrit jade ægget er derfor det traditionelle æg og er blevet brugt i flere tusinde år. Den bliver ofte anbefalet som begynderstenen på grund af dens energi, struktur og lange historie. Men også fordi den er en del af et helt system fra taoistisk praksis. Andre yoni æg af andre krystaller siges også at have være blevet brugt i Sydamerika og Afrika.

 

Hvilke krystaller kan jeg vælge imellem?

Nephrite jade - heling af det feminine reproduktive system, sundhed og overflod, balancering af følelser, kreativitet, heling af forhold.

Karneol - Genetablerer vitalitet, øger sexlyst, giver mod og selvværd, heler livmoder og mildner menstrutionsproblemer.

Ametyst - beroligende, giver bedre søvn og stærkere drømme, hjælper mod afhængigheder, en ædruelig sten, meditation, åbning af det tredje øje og kronechakra.

Indisk jade - ny start, friske muligheder, hjerteheler, held og lykke, manifestation, penge.

Rosakvarts - Tiltrækker og øger kærlighed, nedsætter stress, modløshed og spændinger, forløser vrede, jalousi og foragt, en romantisk sten.

Bjergkrystal - renser sindet, øger spiritualitet, øger heling, beskytter og absorberer og forløser negativ energi, kan rense andre krystaller.

Sort obsidian - renser ud negativ energi, giver jordforbindelse, beskyttelse, heler traumer.

 

Hvilken krystal skal jeg vælge?

Der er forskellige krystaller at vælge med. Det er helt individuelt, hvilken én man drages af. Et godt råd er at gå efter, hvad dit hjerte kalder efter. Se på billeder af krystallen og læs beskrivelsen– eller endnu bedre hold den i hånden og mærk ind i, hvad du mærker. Lad din intuition guide dig. Når det er sagt, så er det ikke alle krystaller, som du kan bruge inden i vaginaen. Men de yoni æg, vi sælger på Gudindeshoppen, kan du være 100% sikre på er vagina-venlige. Hvis du ikke ved, hvilken du skal vælge, så anbefaler vi at starte med nefrit jade (Nephrite Jade), da det er den traditionelle sten med en god balancerende energi, og fordi den er robust og tung nok til bækkenbundstræning.

Se her udvalget af vores yoni æg.

 

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Du kan vælge imellem en lille, medium og stor. Hvis du er nybegynder, anbefaler vi et medium æg, fordi det kan bruges af alle, også til dem, der lige er gået igang med deres praksis og til dem, der gerne vil avancere sig.

Hvis du har født to eller flere vaginale fødsler, så er det bedst at starte med et stort, da det vil være nemmere at mærke og holde inden i dig med dine bækkenbundsmuskler. Over tid med et stort æg, vil du kunne blive klar til et medium. Et medium kan også bruges for kvinder, der har født, for man kan også bare starte med at lave øvelserne i liggende stilling og arbejde sig op derfra til siddende og stående.

Et lille æg er til de kvinder og piger, der har en meget petit vagina og har svært ved at indsætte et medium æg ind i sig, eller måske aldrig har haft penetrationssex og gerne vil starte med en lille størrelse. De personer, der lider af vaginisme eller vulvadynia, kan især have glæde af et lille æg, men det skal bare siges, at ægget aldrig skal presses ind – presses igennem smerter, følelsesløshed eller tørhed. Hvis det gør ondt eller føles traumatisk at indsætte, så stop op og placer ægget istedet ved skedeåbningnen, over nedre mave, ved hjerte eller under puden om natten, indtil du er klar til at invitere den ind med et fuldt og nydelsesfuldt "JA!".

STORT YONI ÆG

er til dig, der:

 • Har født (både vaginalt og ved kejsersnit)
 • Oplever urininkontinens
 • Har trang til at tisse under hop eller løb

Størrelse: 45 til 50 mm x 30 til 35 mm

Vægt: ca. 55 til 85 gram

 

MEDIUM YONI ÆG

er til dig, der:

 • Er nybegynder eller øvet Yoni-æg-bruger
 • Har normale og afbalancerede bækkenbundsmuskler og ønsker at holde dem sunde, afslappede, åbne og stærke
 • Har en prolaps og synes, at det store æg er for tungt (arbejde i liggende stilling)
 • Har arbejdet med et stort Yoni-æg og er klar til at arbejde med en mellemstor størrelse

Størrelse: 43 til 45 mm x 28 til 30 mm

Vægt: ca. 35 til 54 gram

 

LILLE YONI ÆG

er til dig, der:

 • Er en erfaren Yoni-æg-bruger
 • Har arbejdet med det mellemstore Yoni-æg i nogle måneder og ønsker at træne med at holde på et lettere og mindre æg og måske lære at arbejde med to æg på samme tid
 • Oplever vulvodyni eller vaginisme (brug Yoni-æg i liggende stilling som et krystal- og livmoderhelingsværktøj og IKKE til styrketræning af bækkenbunden)

Størrelse: 30 til 25 mm x 30 til 35 mm

Vægt: ca. 15 til 34 gram

 

Hvem kan IKKE bruge et Yoni Æg?

Hvis du er gravid, kan du ikke bruge et yoni æg, da det aktiverer en masse energi ud i kroppen. Al den energi skal istedet bruges på at skabe en baby. Vent derfor med at bruge dit yoni æg 6-8 uger efter fødsel. Men hvis du før har erfaring med at bruge yoni æg op til din graviditet, kan du godt bruge det i højst 15 min. Men hvis du vil være helt sikker så lad vær eller tal med din jordermoder om det.

Hvis du menstruerer, frarådes det at bruge et æg, da der på dette tidspunkt er en nedadgående energi, som man helst ikke skal forstyrre. På de dage hvor du ikke bløder særlig meget, kan du begynde at bruge det igen. Hvis du dog føler dig kaldet til at bruge et yoni æg under dine første måneblodsdage, så vælg et lille eller medium størrelse og vær blid.

Hvis du lige er blevet opereret i mave- eller bækkenområdet. Giv det ro til at hele inden du begynder at bruge et yoni æg.

Hvis du har en spiral indsat. Der er delte meninger om, hvorvidt man kan træne med et yoni æg, imens man har en spiral indsat. Nogle mener, at det er helt okay, da spiraler er designede til at klare vild sex, tamponer og dildoer osv. Men vær alligevel ekstra forsigtig, fordi når du arbejder med et yoni æg, så øges blodtilførslen til livmoderen, og det i sig selv kan gøre, at spiralen kan begynde at rotere eller udstødes. Det sker nok kun i sjældne tilfælde, men for en sikkerhedsskyld så lad vær med at arbejde med at hive i snoren og tilføre vægt på ægget.

Har du lyst til at gå dybere?

Download e-bogen "Jade Æg Praksis for begyndere!" eller tilmeld dig Det Magiske Jade Æg online kursus.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.