Forløsning af skam gennem selvnydelse

Forløsning af skam gennem selvnydelse

Selvnydelse, ofte et emne indhyllet i hemmelighed og skam, har potentiale til at være et dybt redskab til seksuel heling. Ud over seksuel nydelse kan det hjælpe os med at opbygge en dybere forbindelse til vores krop og befri os fra byrden af seksuel skam og stagneret energi.

Det er vigtigt at forstå, at hvis du oplever følelser af skyld eller skam i forbindelse med selvnydelse, er du ikke alene med disse følelser. Det er også vigtigt at indse, at der ikke er noget skamfuldt i at have sex med sig selv. At acceptere denne kendsgerning er det første skridt mod at fjerne skam og negative følelser.

Hvorfor føler vi skam? 

Vi ved alle, at kvinders seksualitet og nydelse i årevis er blevet tiet ihjel. Dette skyldes ofte kulturelle, religiøse og moralske grunde, der har fremstillet kvinders seksuelle nydelse som noget beskidt, farligt eller noget, der burde skabe skam hos kvinder.

Kroppen husker og holder på tidligere oplevelser og følelser, både positive og negative. Hvis du på et tidspunkt i dine unge år, har fået påduttet skam over at mærke nydelse i din krop eller røre ved dig selv, imens de voksne så det, så kan det forplante sig som skam og seksuel angst i dine voksne år.

Mange af os går rundt med dybe sår, sorg, skam og skyld. Vi bærer rundt på, hvad vores første kærester sagde til os, vi bærer rundt på sammenligninger, overgreb og en masse andet inden i. Nogle gange holder vi ubevidst på skam fra tidligere oplevelser, og ubevidst lader vi det ulme inden i os. Hvis det forbliver undertrykt længe nok, kan disse følelser manifestere sig som fysiske eller følelsesmæssige blokeringer. Sådan at du har modstand på at have intimitet med en partner eller at overgive dig fuldt ud til din seksuelle nydelse og orgasmer. Måske har du svært ved at fortælle om dine behov, længsler og erotiske fantasier, og/eller har svært ved at tage styringen i sengen.

Kan du genkende dette? Hvis ja, så kan det være, at dit liv er styret af skam.

Traditionel kinesisk medicin perspektiv

I traditionel kinesisk medicin er følelser og energi forbundet. Stagnerede følelser og energi kan forstyrre strømmen af Qi (livsenergi) i vores kroppe, hvilket kan føre til "ubalance" eller "ubehag." Derfor er det vigtigt at opretholde en sund energistrøm for generelt velvære. Skam er noget, der forstyrrer energistrømmen. Skam er ikke noget, der kommer indefra dig, men er noget, som er kommet udefra.

Selvnydelse er et kraftfuld redskab til at forløse skam

Selvnydelse, når det praktiseres med intention og opmærksomhed, kan være et kraftfuldt middel til at forløse blokeringer og balancere energistrømmen inden i.

Og hvorfor? 

Fordi at generobre sin ret til at nyde sin krop som kvinde, at røre ved sig selv, at være slutty, at være en skøge for sin egen nydelses skyld. Det er noget, som vi som kvinder bliver allermest nedgjort for at være! Vi får påduttet så meget skam for at være en erotisk fri pige.

Vi kvinder får så modsatrettede beskeder.

Når vi vokser op, så bliver vi fortalt, at vi ikke skal klæde os seksuelt, ikke skal have sex med alle og enhver, ellers kommer der til at ske en masse forfærdelige ting, hvis du går ud og er seksuel, fri, magnetisk, smuk og orgasmisk, tilfredsstillet og nydelsesfuld.

Der er så meget frygt påduttet i os. Hvis du kysser flere drenge på en aften eller kysser en pige og en dreng eller to piger, så er du en luder, en skøge, og dine venner vil forlade dig. Du vil blive traumatiseret og blive forgrebet på.

Men på den anden side får vi også at vide, at vi skal gifte os med en mand, og så skal vi lige pludselig være virkelig seksuelt tilgængelige for dem. Du skal være klar, når de har lyst. Du skal have en orgasme på det rette tidspunkt. Din krop skal altid være orgasmisk for en person, du elsker.

Det er så forvirrende. Det er skørt. Hvilken krop kan det?

Egentlig er det bare fantastisk, hvordan vi som kvinder kan fungere med alle disse beskeder. På den ene side skal vi ikke være for seksuelt tiltrækkende, have sex med en masse og nyde og være liderlige, være for følsomme og have for mange følelser, ikke være for orgasmisk, ikke have sex med for mange.. bla bla bla. Du vil komme i helvede, noget forfærdeligt vil ske, du vil blive gravid, du vil få en kønssygdom, der er ingen mand der vil have dig bla bla bla. Bare lad vær med at være seksuel overhovedet. Og så lige pludselig, når du kommer ind et længerevarende forhold, så skal du være seksuel når som helst, når din partner har lyst, og endda også være seksuel efter at have født et barn, og alt det der. Og samtidig skal du også lige kunne passe hus, børn og et fuldtidsarbejde. Det er sådan et stort pres på vores krop og psyke, og i mindre eller større grad, så er det noget, som vi prøver at holde ud, eller så er det noget, som sidder ubevidst i os på grund af vores kultur og opvækst.

Så en del af rejsen at forløse skam handler 1) om at blive bevidst om de lag, som er der på grund af denne opbringning og kultur. 2) Det handler om at imødekomme din seksuelle ild, din lyst til at blive vild, til at blive virkelig seksuel.

Vigtigheden af at få de nødvendige redskaber til forløsning af skam

Meget sjældent eller nærmest aldrig bliver vi introduceret til teknikker, der kan hjælpe med at give slip på disse ting. Og hvorfor egentlig ikke? For det er jo din vagina, det er din krop, livmoder, æggestokke, eller hvis du har fået disse opereret væk, så er det dine energimæssige kønsorganer inden i dig. Så hvorfor ikke blive styrket i at give slip på al den skam, skyld og traume?

Det er så styrkende for os kvinder, fordi ofte og meget nemt tager vi på os en historie omkring os selv som ”ødelagte”, eller at vi er alle traumatiserede, svage, vi er alle ofre.

Størstedelen af kvinder har på et eller andet tidspunkt i sit liv eller vil på et eller andet tidspunkt i sit liv opleve et overgreb eller føle sig ødelagte, opleve traume, eller har prøvet at have sex for at få nydelse men i stedet har oplevet smerte. Men enhver del af disse er noget, som vi også har arvet fra tidligere generationer, og der er en kerne i disse som hele tiden søger at blive styrket til at transformere det tilbage til frihed og nydelse. For frihed og nydelse er vores føderet, så det er, hvad vi i sandhed alle inderst inde ved er muligt, og som vi naturligt søger mod. Men vi kan kun gøre det, skabe denne transformation, hvis vi har de nødvendige redskaber.

6 tips til forløsning af skam gennem selvnydelse

1. Omfavn dig selv med kærlighed:

Begynd din selvnydelserejse ved at slippe alle fordomme og selv-kritik. I stedet kom dig selv nærmere med medfølelse og nysgerrighed. Anerkend at din nydelsespraksis er en handling i selvkærlighed og nysgerrig udforskning, og den skam og skyld, der end må komme op er ikke fra dig, men er noget, der kommer udefra dig selv fra samfundet eller din familie.

2. Engagér alle dine sanser:

Når du dykker ned i selvnydelse, fokusér på at være til stede i din krop. Bemærk de sensationer, der opstår, og mød hver af dem med opmærksomhed og kærlighed. På den måde kan du gradvist frigive eventuel ophobede spændinger eller følelser.

3. Åben samtale:

Undervurdér ikke den helende kraft i at dele dine oplevelser med dine veninder og søsterskab. Åbne samtaler om nydelse og sex kan hjælpe med at normalisere emnet, reducere stigmatisering og skabe et støttende miljø for selvopdagelse og heling.

4. Træd ind i nydelse og glæde

Husk at nydelse og glæde er din føderet. Når du udforsker selvnydelse, tillad dig selv at omfavne de positive følelser. De kan fungere som et lys, der guider dig mod et sundere og lykkeligere forhold til dig selv.

5. Krystaldildoens rolle

Hvis du ønsker at tage din rejse mod selvopdagelse, heling og selvkærlighed til det næste niveau, overvej at inkludere en krystaldildo i din praksis. Disse smukke krystaller kan forstærke din forbindelse til din krop og din nydelse og fungere som kraftfulde guider på din vej mod selvkærlighed og heling. For at udforske dine muligheder besøg Gudindetemplets udvalg af krystaldildoer her.

6. Generobre dig selv som en slut

Det, der holder så mange af os tilbage, er den skam, der er blevet puttet på den erotisk frie vilde kvinde. Hende der nyder sex, hende der elsker at blive kneppet dybt og inderligt ind i sin kerne. Det er hende, der bliver undertrykt af al den skam. Så sæt hende fri! Det behøves ikke at se ud på en bestemt måde.

For det, der er så vildt ved vores kultur er, at vi er blevet programmeret til, at den eneste måde en glædespige eller en slut ser ud, er med kort nederdel, lårlange sorte læderstøvler, høje hæle og måske dyrt lingeri. Men det kan se ud lige præcis, som du har lyst til. Enhver kvinde har sine egne helt unikke erotiske fantasier og lyster, hendes egen unikke sexede udstråling og hendes eget unikke orgasmiske udtryk. Det kan se ud lige præcis, som du synes. Så lad ikke verden fortælle, hvordan din seksualitet ser ud. Du udforsker og oplever selv, hvordan din seksualitet ser ud.

Og det interessante er, at det kan blive nemmere at forløse og hele de lag af skam og skyld, hvis vi også har tilladt os selv at omfavne denne stærke rå sexede del af os. Det er virkelig kraftfuldt og vigtigt at generobre sig selv som en slut.

6. Generobre sproget for kvindens seksualitet

Slut er jo det engelske ord for en kvinde, der har en stor seksuel appetit.

Der er også ordet skøge eller luder, som bliver brugt som et stort skældsord for en kvinde, der er prostitueret eller som bedriver hor. Hor har faktisk en helt særlig mening. På engelsk hedder det ”whore”, og det interessante er, at i gamle tekster har man fundet ud af at ”whore” betyder ”grotte”, ”gryde” eller ”skød”, ”Womb”.

Er det ikke virkelig interessant, at der er så meget skam omkring feminin seksualitet i vores verden, at man faktisk har omformet et ord for kvindens køn til at være det mest nedladende ord for en kvinde i dag. Det har sat tankerne i gang for mig, at patriarkatet i den grad har omformet så smukke ord for kvindens køn til noget, som er så skamfuldt og nedladende.

Sprog er så kraftfuldt, og det er dét, der skaber vores virkelighed, derfor er det så vigtigt, at vi også generobrer vores sprog og ordene for vores kvindelige køn og seksualitet. Ligesom ordet ”fisse” også har så meget skam tilplastret sig på grund af pornoens verden, så bruger jeg ordet bevidst for at skabe en ny betydning, ligesom det at bedrive ”hor” ikke behøves at være negativt, men faktisk kan være et smukt ord. Det er et udtryk for en kvindes seksualitet. Ordet hor kan betegne vores womb portal, vores hellige feminine portal og beholder, der holder på vores feminine skaberkrafter til at skabe et barn, og som er den hellige portal til noget højere inden i os, vores orgasmer, vores nydelse, portalen til det guddommelige.

Så jeg ønsker, at du med din selvnydelses-praksis ser dig selv, din fisse, din womb, din lyst til at hore, dine erotiske lyster, dine orgasmer – se dem som netop det, som hellige og guddommelige. At du er kropsliggørelsen af selveste Gudinden! Og det er der ikke noget skam eller skyld over, for du er født til at være seksuelt kraftfuld, så derfor, kære smukke kvinde, ønsker jeg for dig at fejre dig og ære dig og give dig fuld tilladelse til at omfavne dig selv som en Sexgudinde, for det er du født til at være.

Har du lyst til at opleve en dybere forbindelse til din krop, frigøre dig fra seksuel skam og stagneret energi samt opbygge et sundere og mere intimt forhold til dig selv? Så er Gudindetemplet's online kursus Afrodites Rose noget for dig!

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.