Arbejd sammen med din menstruationscyklus

Arbejd sammen med din menstruationscyklus

Arbejdslivet er for mange tilrettelagt i forhold til en meget maskulin energi – fem dages arbejde og to dages fridag. Det er meget ærgerligt, fordi det tager ikke forbehold for kvindens cyklus, og derfor ser vi i dag meget stress og udbrændthed blandt kvinder. 

Der er dog et rigtig stort potentiale at hente, når en kvinde følger og ærer sin menstruationscyklus.

I dette blogindlæg vil jeg fortælle dig hvorfor og hvordan du som kvinde kan arbejde sammen med din menstruationscyklus – for mere energi, kreativt flow og rigdom.

Menstruationscyklussen og månens cyklus

Menstruationscyklussen er 28 dage og derfor tæt på samme længde som månens cyklus. Kvindens liv er derfor tæt knyttet til månens cyklus.

Ligesom månen trækker i jorden og havene, trækker den også i kvindens væsker. Det skaber en ekstra dimension til, hvordan vi som kvinder kan relatere til vores krop, følelser og menstruationscyklus.

I gamle tider blødte kvinder på samme tid...

Det mest normale menstruationsmønster er at bløde ved nymåne og have ægløsning ved fuldmåne.

I gamle tider blev kvinders ægløsning aktiveret ved lyset fra fuldmånen, og derfor var kvinders cyklus dybt forbundet med hinanden og naturen.

Kvinder blødte altså også på samme tid, fordi de levede så tæt op af hinanden.

Vores moderne liv har ødelagt kvindens balance

Men i vores moderne samfund er det ikke sådan længere, fordi vi lever med kunstigt lys fra gadelamper og computer- eller telefonskærme 24 timer i døgnet, og vi lever heller ikke så tæt sammen længere.

Mange kvinder indtager også dagligt kunstige hormoner (p-piller) og er udsat for forurening og livets stress og jag. Det har gjort, at mange kvinder har ubalance i sin menstruationscyklus og oplever pms-symptomer f.eks. mensessmerter og voldsomme humørsvingninger.

Vores moderne liv har gjort, at nogle kvinder istedet bløder ved fuldmåne og har ægløsning ved nymåne.

Den røde månecyklus

Jeg er en af disse kvinder. Jeg har, hvad man kalder en Rød månecyklus…
Jeg har i en del år efterhånden fulgt min cyklus ved hjælp af Daysy cyklus computer, og i de sidste mange måneder har jeg bemærket et mønster: Jeg bløder ved fuldmåne og har ægløsning ved nymåne (mørk måne).

Men det har ikke altid været dette mønster.

For jeg har over de seneste år bemærket, at min cyklus kan bevæge sig langsomt tættere og tættere på at bløde ved nymåne og have ægløsning under fuldmåne og derefter bevæge sig cyklus for cyklus tættere på det modsatte. Så min cyklus har været meget svingende. Dette siges at være et tegn på, at man konstant er på farten og skal tilpasse sig forskellige omgivelser. Hvilket egentlig passer rigtig godt med, hvad jeg har gjort i mange år, nemlig været meget rodløs, rejst meget og flyttet bolig ofte.

Den hvide månecyklus

Det siges, at man er mest i flow og i kontakt med sig selv, når man bløder under nymånen og har ægløsning under fuldmånen – har hvad man kalder en Hvid månecyklus.

Men jeg ved ikke, om jeg vil skære de forskellige månecykluser sådan ud i skidt og kanel.

Hvilken månecyklus er bedst?

At have en Hvid månecyklus, hvor man bløder ved mørk måne, er uden tvivl mest i tråd med vores naturlige feminine fertile rytmer. Men man kan også forstå det som et signal om, at man er i en periode med mange nye begyndelser, og at man derfor er i den spæde start lige inden noget nyt. Den mørke måne er, hvor man giver helt slip på det gamle, slapper af inden noget nyt starter, ligesom menstruationen automatisk hjælper en kvinde til at gå indad, regenerere, udrense og få ro og hvile inden næste cyklus.

Rød månecyklus, altså blødning ved fuldmåne, kan derimod afspejle en kvinde, der har materialiseret mange af sine ønsker og drømme, og som deler alle sine gaver og tanker med verden og måske er i gang med en genfødsel af sig selv. Menstruation ved fuldmåne er meget anerledes, fordi fuldmåne-energien gør det sværere at slappe af og sove. Men fuldmånen styrker også en kvindes spirituelle, intuitive og kreative evner, hvilket kommer i forgrunden på denne tid.

Skab balance i din menstruationscyklus...

Det er virkelig værd at reflektere over, hvordan ens menstruationscyklus påvirkes af det liv, man lever. Det er værd at genoverveje brugen af p-piller og endda, hvordan elektrisk lys forstyrrer og ødelægger vores forbindelse til vores cyklus, menstruation og vores forbundethed med månen. 

Ved at leve naturligt og sove, når det bliver mørkt, så vil kvindens cyklus på magisk vis følge månens cyklus.

Det er værd at vide, at man faktisk kan få mere balance i sit liv blot ved at få rytmen tilbage i sin krop og cyklus. Og det er også virkelig sjovt at arbejde og planlægge med sin menstruationscyklus.

Arbejd sammen med din menstruationscyklus og udlev dit fulde potentiale som kvinde

Vi kvinder har sådan et stort uforløst potentiale, som vi kan drage nytte af ved at arbejde sammen med vores cyklus. Vi har så meget kraftfuld energi i vores cyklus, som for de fleste af os bare er i dvale eller helt skjult for os, fordi vi ikke kender til det.

Ved at arbejde sammen med sin cyklus kan en kvinde opnå meget mere overskud, kreativt flow, overflod, flere penge og mere rigdom i livet, i sine forhold, sit energiniveau, projekter og i sin karriere.

Jeg vil i dette blogindlæg fortælle dig, hvordan du får bedre balance i din cyklus, og hvordan du kan tilrettelægge dit arbejde og liv i forhold til din cyklus og derved opnå mere flow i alle aspekter af dit liv.

 

Bliv bekendt med din cyklus – Din feminine cyklus' 4 årstider

Jeg synes jo, at en fertilitetscomputer som Daysy er en fantastisk teknologi at investere i for enhver pige og kvinde, fordi den giver en unik viden om, hvornår man kan blive gravid eller ej. Men nok endnu mere interessant og sjovt er, hvornår man som kvinde kan kultivere sin kraftfulde ægløsningsenergi. I stedet for at ødelægge sin forbundethed med sin krop og cyklus ved ubevidst at poppe p-piller, kan man med en fertilitetscomputer fordybe sit forhold til sin smukke krop og meget nemmere følge med i faserne af ens cyklus og forstå sin krops signaler i de forskellige faser.

Når jeg snakker om en kvindes ægløsningsenergi, så er det selvfølgelig den energiudladning, der sker, når en kvinde har ægløsning. Op til og under ægløsning har en kvinde en højere sexlyst (det har hun såvidt også under sin menstruation), men under ægløsningen er hendes øgede sexlyst selvfølgelig designet for at have sex med en mand og derved blive befrugtet af hans sæd og så på alkymisk vis bruge sin potente skaberenergi i livmoderen til at føde et barn eller to – hvis det er tvillinger.

Men ægløsningsenergien kan også dirigeres ud i andre kreative projekter end lige Projekt Baby. Ægløsningsenergien kan også kultiveres og dirigeres ud i vores arbejdsopgaver og kreative idéer og projekter. Hvis du er bekendt med, hvornår du har din præcise ægløsning, så kan du faktisk bevidst kultivere din ægløsningsenergi og planlægge dit arbejdsliv ud fra denne viden. Så ved du præcis, hvornår dine hormoner og din energi peaker og derved har så meget skaberenergi til at offentliggøre dine projekter.

Første skridt for at arbejde sammen med sin cyklus, er altså at blive bekendt med, hvornår du præcis har ægløsning! Men ikke kun det. Du skal egentlig blive bekendt med alle fire faser af din cyklus. Ja, der er nemlig fire faser! Ligesom de fire årstider: vinter, forår, sommer og efterår.

Din feminine cyklus’ fire årstider er menstruation, den follikulære fase, ægløsning og den luteale fase.

Ved at begynde at holde styr på, hvornår du har menstruation, og hvornår du har ægløsning kan du få en større forståelse for dit energiniveau, og du kan begynde at ære din krop og din energi på en hel anden og mere bæredygtig, nydelsesfuld og frugtbar måde.

Det moderne samfund og arbejdsmarkedet er indrettet i forhold til den maskuline energi. Vi arbejder 7 dage og har to dage fri. Og sådan fortsætter det bare. Det har gjort, at mange kvinder simpelthen har glemt at ære sin cyklus. Kvinden er cyklisk indrettet. Under menstruationen trækker hun sig tilbage og slapper af. Inden ægløsning øges hendes energiniveau. Under ægløsning peaker hendes energiniveau og derefter trapper energien langsomt ned igen. Der er derfor en god periode på ca. 10-16 dage, specielt op til og omkring ægløsning, hvor en kvinde har meget energi til at være udadvendt og skabende, men så har hun også brug for langsomt at trappe ned og slappe af og regenerere i nok 7 dage.

At kvinder ikke lytter og ærer sin krop og sit energiniveau under sin cyklus, kan have fatale følger og har egentlig skabt en slags epidemi af kvinder, der lider af diverse sygdomme og skavanker under sin menstruation og i sine feminine kropsdele (bryster og underliv). Når kvinder kører fuldstop fremad med at give og give og give, så bliver der ikke plads til at bearbejde sine følelser på regelmæssig basis, f.eks. tage tid til afslapning, udrensning og regenerering under sin menstruation. Når man ikke får tid til at pleje sig selv, så hober følelserne sig op i kroppen og til sidst kan det være svært overhovedet at håndtere dem, at man helt lægger låg på dem. Det kan være så svært at håndtere dem at man undertrykker dem og derfor bare kører videre på fuld stop med at give og give og give af sig selv. Vi ser derfor spiseforstyrrelser, depression, voldsomme humørsvingninger, pms, menstruationssmerter, knuder i underlivet, brystkræft. Brystkræft kan nærmest ses som et symbol på, hvordan kvinden konstant giver næring til alle andre end sig selv.

Ud fra dette kan du nok høre, at du har virkelig brug for at helligholde din cyklus, og specielt pleje dig selv og prioritere den tid på måneden, hvor du har din menstruation.

Menstruation

Hver måned, når du har din menstruation, får du mulighed for at trække dig tilbage, hvile, rense ud og give slip på det gamle, så fornyelse og regenerering kan komme til. Så se om du kan tage en fridag væk fra arbejde, skole og mennesker på Dag 1 og gerne også på Dag 2 af din menstruation. Under din menstruation kan du få en massage, meditere, skrive dagbog, bruge tid med dig selv og i naturen. Hvis det ikke er muligt at få en fridag, så i det mindste prøv at få andre til at lave de mere krævende opgaver, lav ikke store beslutninger, start ikke nye projekter og se om du kan gå tidligt fra arbejde.

Din intuition og mavefornemmelse er stærkere under din menstruation, så brug din tid på at reflektere over følelser og dine visioner for fremtiden. Mediter, sov, læg i varme dyner eller en varmedynk og gå i skoven.

I traditionelle ældre samfund trak kvinder under sin menstruation sig tilbage i en måne-hytte eller et rødt telt (Red Tent). I disse ”templer” blev der lavet selvplejende ritualer for at ære kvindens skød, og de ældre kvinder gav unik visdom videre til de unge piger, f.eks. om fertilitet, menstruation, sex og alle aspekter af at være en kvinde.

Se om du kan lave din helt egen månehytte eller et rødt telt, når du har din menstruation. Se endda om du kan mødes med andre kvinder og bløde sammen med dem. Under din menstruation kan du også lave blid yin yoga med fokus på din livmoder, f.eks. dyb vejrtrækning fra din livmoder.

Under din menstruation får du også muligheden for at kultivere en meget kraftfuld energi. Egentlig oplever kvinder også at have mere sexlyst under sin menstruation. Der er en stor nedadgående energi under menstruationen. Jeg plejer at samle mit blod med hjælp fra en menstruationskop, og så hælder jeg det over i en smuk beholder, f.eks. en fin vase med vand i og så lader jeg min menstruationsenergi pynte på mit alter. Og når min menstruation er lige ved at være ovre, går jeg ud i naturen og ofrer mit blod til Moderjord med intentionen om at frigive det, der ikke længere tjener mig og også for at så mine frø for den nye begyndelse i den næste cyklus. Altså mens du ofrer dit blod til jorden, så sig højt, hvad du giver slip på og hvad du gerne vil manifestere for den næste cyklus. Det er virkelig et smukt ritual at lave for at få et tættere og mere intimt og magisk forhold til sin menstruation. Hvis du vil vide mere kan du se min tidligere video omkring dette ritual. Jeg putter et link nede i beskrivelsen.

Den follikulære fase (inden ægløsning)

Under den follikulære fase begynder dine hormoner at stige, og du begynder at føle dig mere åben til nye ting. Du har meget mere energi at give af, og du vil føle dig mere åben, energisk, entusiastisk, dynamisk og aktiv.

Du vil være i stand til at tænke meget klarere, og du har meget mere energi i din krop til at være aktiv. Denne tid er perfekt til at starte nye projekter eller at gå videre med det, som ikke blev gjort under din menstruation. Det er på tide at putte dine idéer og den inspiration, du fik under din menstruation, ud i verden.

Det skal lige siges, at jo mere du hvilede under din menstruation, jo mere energi vil du så også have i den follikulære fase.

Den follikulære fase er også et rigtig godt tidspunkt for forårsrengøring, både fysisk og mentalt. Smid ud det du ikke længere har brug for og start på en frisk. Det er et godt tidspunkt at starte en ny livsstil, lede efter en partner eller starte på en ny sportsgren.

Som et symbol på det kan du tage et bad efter din menstruation. Se på det som et helligt renselses-ritual, som du kan bruge til at rense dig selv efter menstruationen. Ikke fordi menstruation er urent – forstå mig ret – menstruation er mega magisk, kraftfuldt og smukt. Men tag et bad som et symbol på, at du starter på en helt ny cyklus med nye muligheder og et frisk sind. Menstruation er virkelig hvor man udrenser og regenerere og kommer dybt ned i sin jordlige energi, i sin livmoder, og man udrenser alt det gamle. Så det kan være godt efterfølgende lige at rense sin krop og sit sind med et fint dejligt bad og for at friske sig selv op for den nye cyklus-begyndelse.

Hvis du har et karbad, så brug gerne det. Du kan tænde stearinlys, sætte afslapningsmusik på og putte blomsterblade i vandet. Vælg f.eks. rosenblade, lavendel, kamille eller salvie. Gør vandet så varmt du kan klare og lad det være luksuriøst med sæbebobler. Træd ned i vandet med intentionen om, at nu lægger du alt det gamle bag dig og træder ind i dit nye jeg. Vask dig selv og rør sensuelt ved dig selv. Og vask alle gamle bekymringer væk. Bagefter kan du putte olie eller cremer over din krop, og du kan rede dit hår som en havfrue. I denne periode kan jeg mærke at min egen seksuelle energi øges. Jeg har ikke et karbar, men jeg bader i havet og danser sensuelt med bølgerne. Jeg forestiller mig ligesom, at jeg kropsliggør gudinden Afrodite, som i den grad er gudinden for sensuel berøring, seksualitet, nydelse og selvkærligheds-ritualer. Hvis det giver mening. Egentlig kan man også tage blomster med ud til havet og putte i havet som et symbol på frugtbarhed, rigdom, overflod og nye begyndelser. Så måske jeg vil gøre det næste gang, jeg laver mit renselsesritual i havet.

Ægløsning

Det er nu, hvor du er mest frugtbar. Et æg bliver frigivet og vil overleve de næste 12-24 timer. Dine hormoner stiger til sit højeste, hvilket optimerer dine kommunikations- og samarbejdsevner. Du vil have meget nemmere ved at italesætte dine tanker og følelser.

Din sexlyst vil nok også være på sit højeste, men pas på. Du kan blive gravid, så pas på, hvis du ikke lige er det, du ønsker.

Du vil være mere selvsikker, udadvendt, kreativ og din selvtillid vil også være på det højeste. Det er nu, at du skal – symbolsk sagt – føde dine kreationer ud til verden. Det er den bedste tid for produktivitet, manifestering, møder og teamwork. Hvis du har et projekt, du skal offentliggøre, så se om du kan tilrettelægge det lige præcis ved din ægløsning. Det ville være rimelig cool.

Ægløsnings-fasen er også en rigtig god tid for empati og dine moderlige instinkter. Du vil mærke at være draget mere til andre. Du vil være draget mere til dine moderlige nærende egenskaber, så se om du kan gøre dit hjem mere hyggeligt, varmt, imødekommende og kærligt, lav en masse god nærende mad (gerne noget du kan fryse ned til den periode af din cyklus, hvor du ikke har så meget energi). Plej dine relationer til din familie, venner, børn og din elsker. Inviter til fest eller sammenkomst, socialiser, fest, dans eller kom ud og vær noget for nogle andre mennesker.

Du er super magnetisk, attraktiv, legesyg og sexet, så kom ud og vis det frem.

Men husk på ikke at lege superheltekvinde, for så brænder du bare ud, og det vil give bagslag senere i din cyklus. Så have også fødderne solidt plantet i jorden.

Den luteale fase (inden menstruation)

Den luteale fase er inden din menstruation og den varer ca. 11-14 dage. Kommer selvfølgelig an på, om du er blevet gravid. I denne fase får du mere kontakt til dine synske evner. Du vil måske opleve at have en større sans for lugte, lyde, berøring eller forskellige smage. Du vil se farver mere tydelige og glansfulde. Du vil føle dig mere kreativ og i bedre kontakt med din underbevidsthed.

Se om du i denne fase kan bruge mere af din tid på personlige kreative projekter, som kræver intuitiv tænkning og refleksion. Start med at trappe ned på arbejde, som kræver meget samarbejde eller meget energi fra din side. Fokuser mere på at afslutte allerede påbegyndte projekter, f.eks. administrative opgaver, stillesiddende arbejde. Undgå gerne lange aftenmøder eller -fester i takt med, at din menstruation nærmer sig.

Denne blog og video har jeg faktisk lavet i min luteale fase, tæt op til min menstruation, og det har været en video, som jeg længe har ville lave færdig, men som jeg var nødt til at lave færdig inden min menstruation. Så denne video er helt sikkert en af mine luteale opgaver, altså at afslutte projekter og lappe løse ender.

Den luteale fase er også i den grad, hvor du kan bearbejde noget af din frustration, irritation og vrede. Det er i denne periode, at du kan opleve pms. Men egentlig forekommer pms kun, hvis du ignorere din krops signaler og prøver at undertrykke din krops signaler om at slappe af og lytte indad. Så i stedet for at undertrykke din frustration og vrede, så se om du kan imødekomme dem lidt efter lidt og mærk ind i disse følelser. Selvfølgelig skal du være parat til det også. Men skab et rum, hvor du alene kan sige ”hej” til din irritation, smerte, frustration, vrede og sorg. Når du udtrykker dem i stedet for at undertrykke dem, sætter du dem nemlig fri. Du sætter dig selv fri. Og du vil også meget nemmere kunne være omkring andre mennesker. Dvs. hvis du får bearbejdet dine følelser alene eller ved at tale om dem med en ven eller terapeut, så vil der være mindre sandsynlighed for, at du flipper ud på dine nærmeste, din partner eller familie og venner. Det vil være ærgerligt at skulle skabe splid eller helt ødelægge venskaber på grund af meget kraftfulde følelser, som du kan have i denne fase op til din menstruation.

Dine synske evner er skarpere op til din menstruation, derfor er det også en endnu god grund til at mærke ind i dig selv, sove noget mere og lægge mærke til enhver intuitiv følelse eller drøm, du har, og skriv dem ned. Tag tid til at være alene, mediter og vær stille. Få også noget bevægelse ind. Bevæg dig igennem de overvældende følelser, der kommer op og dans dine følelser ud. Det kan du gøre ved at sætte noget musik på, som virkelig passer til det humør, du er i. Dans ud alle dine følelser, rul rundt på gulvet, skrig, slå i puder eller gå ud i skoven og slå med kæbe ned i jorden.

Denne tid er virkelig et godt tidspunkt at arbejde med gudinden Kali, som vil hjælpe dig til at give slip på det, der ikke længere tjener dig. Hun vil hjælpe dig til at sætte scenen for, hvad du har brug for at blive fri for under din kommende menstruation. Så man kan sige, at dine meget kraftfulde følelser, som du må føle, er Kali, der inviterer dig til at bevidne og udskille alle falske versioner af dig selv og give slip på dem direkte fra din livmoder under din kommende menstruation. Kali hjælper dig til at give slip og transformere din livmoder, som en beholder for dit fulde sande potentiale, med ubetinget kærlighed for dig selv og din omverden.

Hver måned får du descideret muligheden for at død for at så at genopstå igen. Du får descideret muligheden hver måned for at give slip og lade alt gammelt og gråt dø fra din livmoder og genopstå igen som helt ny og frisk og som et nyt jeg – igennem din livmoder og igennem din menstruationscyklus. Ofte kan det at give slip skabe en stor indre konflikt, hvilket skaber pms-symptomer. Det at have så meget modstand, og det at holde på noget, som faktisk ikke gavner os, kan skabe fysiske smerter og ubehag i vores krop. Men prøv at tænk på, hvis du bare giver slip, så kan din krop og dit sind fuldt ud slappe af. Bare slap af og overgiv dig til din cyklus. Det er virkelig en kunst. Men under fasen op til din menstruation er det det perfekte tidspunkt at blive bevidst om det, du har brug for at give slip på, og det kan være meget store ting, f.eks. at slå op med din kæreste, blive skilt, lukke din virksomhed, give slip på ideer og tanker om dig selv, som holder dig tilbage fra at udleve dit fulde kreative potentiale, give slip på et venskab, give slip på at være perfekt, give slip på tårer, vrede og sorg. For når du endelig har din menstruation, så kan du bare fuldstændig give slip, uden modstand og uden smerte til følge… og din menstruation vil hjælpe dig med virkelig at udrense det ud af dit system. Menstruation er virkelig den her urkraft inden i dig, som – hvis du arbejder sammen med den og med en klar intention – vil hjælpe dig til at slippe al det, der ikke længere tjener dig.

Så hvad skal du gøre for at komme i balance med din cyklus?

Nu ved du hvordan du skal arbejde sammen med din cyklus, men hvordan, så du kan få mere udbytte af din energi. Så hvordan lærer du så din cyklus at kende, og hvordan holder du styr på den.

DET HER SKAL DU GØRE:

1. Find ud af hvornår du har din præcise ægløsning. Evt. brug en fertilitetscomputer.

2. Lær om din cyklus' fire årstider: menstruation, den follikulære fase, ægløsning og den luteale fase. Det har jeg lige fortalt dig nu, så det har du lært allerede.

3. Skriv alle årets fuldmåner og nymåner ned i din kalender, så du kan holde øje med, om du har en Hvid eller Rød månecyklus. Og få derved et tættere forhold til månens rytmer. Måske du får lyst til at sidde ude under fuldmånen hver måned og trække måneenergien ind i din krop og i din livmoder.

4. Skriv ned bagerst i din kalender hvad de forskellige faser betyder, så du altid har det ved hånden, hvis du skulle glemme denne vigtige information til at helligholde og få det bedste udbytte ud af din cyklus' energi. Jeg har skrevet det nederst under denne video.

5. Lav farvede prikker for hver fase af din cyklus i din kalender. Dette kan du gøre løbende, da din cyklus kan svinge, men husk at holde styr på det, så du kan planlægge dit arbejde og dit liv ud fra de forskellige faser. Brug de farver, som du forbinder med de forskellige faser. Her er et foreslag: Rød for menstruation, orange for den follikulære fase, grøn for ægløsning og lilla for den luteale fase.

6. Skriv din ægløsning og menstruation ned i din kalender. Husk også at brug farvede prikker.

7. Følg din cyklus og hellighold og arbejd sammen med din menstruationscyklus og se så magien ske…

 

Skriv denne oversigt ned i din kalender, så du altid kan holde styr på det.

Menstruation
Dag 1-7
Indre vinter
Hvil dig! Giv slip! Lyt til din intuition og så de frø, du vil have til at blomstre i næste cyklus.

Inden ægløsning
Dag 8-11
Indre forår
Handl på den inspiration, du fik under din menstruation.

Ægløsning
Dag 12-16
Indre sommer
Udfold dig kreativt og seksuelt. Vær omkring mennesker. Få flere ting gjort.

Inden menstruation
Indre efterår
Dag 17-28
Afslut projekter. Lap løse ender. Planlæg at slappe af i løbet af menses. Det er vigtigt at lytte til din intuition og nær dig selv sensuelt.

 

Jeg sender dig så meget feminin måneenergi din vej..

/ Helle L.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.