Præ-menstruel? Lad den vilde kvinde komme til udtryk!

Præ-menstruel? Lad den vilde kvinde komme til udtryk!

Den vilde kvinde... Hun er nok gemt væk i mange af os – den rå, primale feminine stemme i os, der har brug for plads, tid, hvile og frihed til at udtrykke sig fuldt og helt.

Det er hende, der raser, skriger og galer.

Det er hende, der udtrykker sine følelser, sin sorg, vrede og sit seksuelle begær.

Men hun bliver oftest set på som skør og i nogen tilfælde sindssyg. For af samfundet er der ikke plads til hende. Hun bliver skubbet væk, ignoreret, låst fast eller endda indlagt.

Men hun gemmes især væk af os selv.

Den mørke gudinde, hende, der blodtørstigt og vildt og rædselsvækkende destruerer og transformerer verdner og overbevisninger – det er hende som vi frygter.

Hun er de ældgamle gudinder Kali, Medea og Hekate. Hun er Ursula fra Den Lille Havfrue.

Samfundets skam over den vilde kvinde

Vi har altid frygtet hendes destruktive sider, hendes sandheder og hendes begær. Så hun er blevet efterladt med så meget skam og skyld og nedvurderet som sindssyg.

Hun ses som farlig for samfundet, fordi hun ikke kan makke ret, og derfor bliver hun skubbet væk, afvist, medicineret med anti-depressiver, selvskadende adfærd, spiseforstyrrelser eller alkoholmisbrug.

Alle kvinder har egentlig den vilde kvinde inden i sig, og du har nok også allerede gjort bekendtskab med hende.

Hun går nemlig især amok, hvis vi ikke lytter til hende i tide. Og med et stressende liv i et samfund, der forlanger meget af os som mennesker, kan det ske ret ofte.

Min Crazy Woman historie

Da jeg for nogle år siden virkelig lukkede op for min vilde kvinde, min indre Crazy Woman, gik jeg igennem mit allersværeste øjeblik, hvor jeg havde meget angst og ubehag i mit underliv.

Jeg skreg, rystede og græd... og jeg ønskede nærmest at flå min fisse ud, fordi hun gav mig så meget sorg og smerte.

Jeg har nemlig ikke svært ved at mærke min indre skøre kvinde, men jeg har nok lidt svært ved at forebygge hendes udbrud. For hun kommer meget ofte til udtryk i de perioder, hvor jeg ikke har givet mig selv nok tid til at slappe af, være kreativ og sensuel.

PMS og menstruation

Det er specielt i perioden lige op til menstruationen, at den vilde kvinde kan komme til udtryk.

For hvis vi ikke giver os selv lov til at slappe af, lytte indad, nære os selv med sensualitet og selvpleje og virkelig komme ned i kroppen lige inden menstruation, så brager den vilde kvinde igennem og råber og skriger om, at nu er det tid til at slappe af!

Det mærker du nok ved, at du får en kort lunte, bliver sur, tvær, ked af det og depressiv, eller måske får du ondt i hovedet eller andre PMS-lignende symptomer.

Den pæne pige har brug for den vilde kvinde

Mange af os kvinder er ikke i harmoni med den vilde kvinde inden i.

Nogle kvinder kender ikke en gang den side af sig selv, fordi de er blevet så vant til at spille pæne piger og bare opføre sig i forhold til normerne, og hvad samfundet og deres familie, venner eller partner lige forventer af dem.

At man er så bange for egentlig at udtrykke sig selv, at man ligefrem undertrykker den vilde kvinde og den dybe del af sig selv.

Men egentlig er det meget svært at holde facaden i længden. Det er svært at undertrykke den vilde kvinde, for nogle gange vil hun bare ud.

Og hvis man har undertrykt hende i rigtig lang tid, så eksploderer hun nok ud.

Du kan måske ligefrem opleve et øjeblik a la elverdronningen Galadriel fra Ringenes Herre, hvor hun går fuldstændig amok, fordi hun ønsker at besidde den mægtige ring.

via GIPHY

Den Vilde Kvinde... Lad hende komme til udtryk

Jeg ønsker at hjælpe dig til at forbinde dig til den vilde kvinde og faktisk blive venner med hende – sådan at du ikke lige pludselig oplever et Galadriel-udbrud.

Måder at helligeholde den vilde kvinde:

1) Drik en varm kop te eller kakao med hende.

2) Dans med hende til hårde trommerytmer.

3) Ryst din krop og skrig hendes stemme ud, f.eks. ud over et hav eller ned i en pude.

4) Slå i en pude eller med kæbe ude i en skov.

5) Lad hende vide at du er der for hende ved at imødekomme hendes følelser, f.eks. skriv i en dagbog og få alle dine tanker og følelser ud på papir.

6) Put hende i bløde dyner og nus hende i håret og sig kærlige ord til hende.

7) Hvil, mediter og sov.

8) Og når det røde hav så kommer, husk at ær og hellighold det ved at ofre det til Moderjord. Og tak den mørke gudinde for al den visdom, som disse oplevelser af smerte, sorg, lidelser eller bekymringer har givet dig.

Bliv ven med dine skyggesider

Jo hurtigere du imødekommer din indre vilde kvinde, jo tættere forhold vil I få.

Hun er din skyggeside, din sjæleveninde.

Og du vil over tid lære hendes signaler meget bedre at kende. Du vil hurtigere mærke, når din vilde kvinde kommer til udtryk, og det vil være et signal til dig, om at du har brug for at sætte tempoet ned og prioritere selvpleje, kropslig berøring og sensuel nydelse.

Jeg ønsker dig en rigtig dejlig dag her i det mørke efterår.

 

Blessed Be

<3

Helle L.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.