Gudindekost – øget sexlyst og hormoner i balance

Gudindekost – øget sexlyst og hormoner i balance

En fingerregel for mindblowing orgasmer: Hvis din mad ikke giver dig mund-gasmer, så vil du højst sandsynligt heller ikke opleve dem i sengen!

Jeg har i lang tid sværget til en vegansk kost. I hele 10 år har jeg ikke rørt dyrekød og i 6 år af dem har jeg været strikt veganer. Men i 7 år af denne tid har jeg ikke haft nogen sexlyst eller seksuel tilfredsstillelse. Et sammentræf? Det tror jeg ikke.

 

Jeg har længe gerne ville tale kost på min blog, og jeg har længe ville lave en rubrik på min side for det, jeg ville kalde for gudindekosten fyldt med frugt og grønt. Men jeg har bare ikke kunne få mig selv til at tale for den plantebaserede kost, for jeg ønsker ikke at promovere en kost, jeg bare ikke har kunne få til at fungere for mig selv. Jeg kan kun hjælpe andre, hvis jeg også har hjulpet mig selv først.

 

Jeg stoppede med at spise kød i 2009 for dyrenes skyld. Så jeg har været anti-kødspiser på grund af etiske årsager. Samtidig blev jeg påvirket af veganere på YouTube, forskning og plantebaserede læger, der talte om den plantebaserede kost som den ideelle kost for den menneskelige krop, og at vi egentlig er 100% plantespisere og intet andet. Jeg blev overbevist om, at jeg faktisk også kunne blive smukkere, mere ungdommelig og gladere på en plantebaseret kost, så det gav jo endnu mere mening at blive 100% veganer. Jeg blev lullet ind i en forestilling om, at den plantebaserede kost var den sundeste i verden. Jeg følte mig da også ekstra ungdommelig og sprudlende til at starte med, specielt med rigtig meget frugt. Jeg helede mine hudproblemer og fik lidt mere energi og bedre fysisk performance i mit løb og styrketræning. Men over tid begyndte mit helbred bare at blive værre og værre, og min sexlyst forsvandt fra det ene øjeblik til det andet, da jeg stoppede på p-piller og fik en kobberspiral – jeg havde ikke spist kød i tre år på det tidspunkt og meget knaphed på dyreprodukter generelt.

 

Jeg blev så dedikeret i forhold til at redde dyrene, da jeg så al den viden omkring, hvor sund en plantebaseret kost eftersigende skulle være, så jeg tænkte jo, at det da var helt unødvendigt at spise dem. De dyr som jeg altid har elsket. Jeg er en stor dyreelsker, så selvfølgelig var det oplagte valg at stoppe med at spise dem og deres mælk og æg – for jeg ville absolut ikke bidrage til unødvendig lidelse og mishandling af dem.

 

Jeg er dog blevet klogere. Efter at jeg i over 2 år har arbejdet ihærdigt med min egen seksuelle heling på det mere terapeutiske, spirituelle og fysiske plan med traumeforløsning, jade æg øvelser og yonimapping, så har jeg fundet ud af, at der er en brik, der mangler i det store puslespil. Jeg har nemlig ikke fået min seksuelle lyst og orgasmer tilbage af at lave alle disse øvelser, meditationer og åndedrætsøvelser. Det gav mig håb, men ikke bedring. Men det har jo været, fordi min krop simpelthen har været så underernæret og på vej mod at nedbryde sig selv. Min krop har decideret været på overarbejde og har ikke haft næring og byggesten nok til at vedligeholde min seksualitet. Jeg tror faktisk ikke en gang, at kroppen kunne overskue, at jeg potentielt blev gravid, når jeg ikke en gang kunne ernære mig selv, så hvad var pointen for kroppen at give mig en stor sexlyst.

 

Jeg prøvede i den sidste tid af min veganisme at inkorporere mere protein og fedt fra planter og mange flere kosttilskud. Jeg var faktisk så ude af den på grund af at føle mig så seksuelt frustreret, at jeg græd foran kosttilskuds-ekspedienten i Matas! Ha ha. Jeg var nemlig meget mentalt ude af balance og meget nemt til tåre hele tiden. Jeg følte mig meget tyndslidt.

 

Og eftersom kosttilskudene, kæmpenatlysolien, algeolien, nødderne, frøene, bønnerne, linserne, kokosen og avocadoen ikke hjalp på min libido, indså jeg, at den plantebaserede kost ikke fungerede for mig og egentlig aldrig har gjort.

Egentlig burde en kost heller ikke være så svær at udføre, at man har brug for en kostvejleder og en masse kosttilskud for at udføre. At spise burde ikke være sådan en stor ting og blive udført med stor strategisk sans, men at spise burde være nemt og simpelt; man burde bare kunne spise og så glemme det igen.

Egentlig ser jeg den veganske kost som direkte farlig og ikke næringsholdig for den menneskelige krop, i hvert fald ikke i længden – og slet ikke for en kvinde, der gerne vil opleve mindblowing stadier af orgasmer og seksuel ekstase hele livet!

Gudindekosten er en kost med fokus på nydelse.

Her er kosten, jeg sværger til nu. Det er en kost, der giver dig næring og giver dig mund-gasmer. Gudindekosten er ikke en specifik diæt, men egentlig mere en kost, der dikteres ud fra, hvad din gudindekrop fortæller dig. Det handler om at lytte ind ad i din egen krop og mærke efter, hvad den har brug for, for at du er glad, mæt og tilfredsstillet.

Jeg fandt ud af, efter jeg stoppede med at være veganer, at jeg egentlig havde spist meget smagløs mad i så mange år. I så mange år fratog jeg mig selv nydelsen ved at spise.

Efter jeg introducerede animalsk næring ind i min kost igen, er det helt vildt, så meget madglæde og kulinarisk nydelse, jeg har oplevet. Som veganer tænkte jeg egentlig kun på mad som næring, men jeg vidste egentlig ikke, at det var en vigtig del i at få livsglæde og nydelse. Det er så sanseligt at spise, og det er noget, vi gør hver dag, og mad er, hvad der er kroppens byggeklodser, så selvfølgelig skal vi spise noget, der giver os nydelse og glæde.

At spise animalsk fedt fra fisk, kød og kylling har været en nærmest orgasmisk oplevelse – fordi hele min krop og min hjerne lyste op af det.

Gudindekosten handler ikke om restriktion, men om glæde og nydelse. Fokus er på uforarbejdede fødevarer, der er så tæt på naturen som muligt. Og fokus er på fødevarer, der giver sexlyst og frugtbarhed og nydelse.

Første vigtige fødevarer til øget sexlyst er:

Fisk:

Det er så vigtigt for den seksuelle funktion af få rigeligt med sundt fedt, og det er ikke bare nok at få det fra en plantebaseret udgave i chiafrø eller hørfrø. Som gudinder har vi også brug for at få det fra animalsk oprindelse og så rent så muligt, altså fede fisk fra vild fangst eller økologisk opdræt. Som veganer troede jeg, at der ikke var noget, der hed ”sund fedt”, så jeg lagde egentlig al fedt for had, så meget at jeg var bange for at spise nødder, avocado og olivenolie. Men som jeg nu ved, er fedt yderst essentiel for produktionen af kroppens hormoner og altså de hormoner, der skal bruges til at skabe seksuel nydelse og orgasmer. Så tank op på fed fisk f.eks. laks – og mærk den øgede produktion af lykkehormoner i hjernen og til din libido.

Æg:

Jeg har altid tænkt som veganer, at æg var ligeså usundt som at ryge cigaretter og var ulækre. Men æg er sprængfyldt med proteiner og B5- og B6-vitamin, som er vigtige for hormonbalancen og for at nedsætte stresshormoner. Æg er et frugtbarhedssymbol og har altid været det i mange ældgamle samfund. Og med god grund. For æg indeholder så meget næring for den menneskelige krop, bl.a. aminosyren L-arginine, hjælper til at vedligeholde en sund sexlyst og længere ophidselse. Specielt rå æggeblomme er meget næringsholdig. Men hvad med kolesterol? Faktisk har jeg i min research fundet ud af, at kolesterol er yderst vigtig for hormonproduktion og derfor produktionen af de hormoner, der er ansvarlige for seksuel ophidselse og seksuel nydelse. Selvfølgelig kan man godt få for meget af det så alt med måde. Højst 2 æg om dagen.

Honning:

En ældgammel afrodisiakum, honning, indeholder boron, som hjælper med at regulere hormonerne, og nitrogenoxid, som frigives naturligt under seksuel ophidselse.

Jordbær:

Selvom jeg ikke er veganer mere, betyder det ikke, at jeg har lagt frugt og grønt for had. Langt fra. Frugt er en sand gudindeføde. Specielt bær er fyldt med antioxidanter og vitaminer. Helt præcist jordbærret er med god grund helliget kærlighedsgudinden Freja fra den nordiske mytologi. Jordbær er nemlig rige på C-vitamin og har et højt jern- og calciumniveau, hvilket hjælper til at booste energi og sexlyst.

Chokolade:

Og når vi nu er ved det, kan man jo ligeså godt som en sensuel kvinde dyppe jordbærret i noget chokoladefondue og fodre sin elsker eller sig selv med det. Eller drikke det i en kakaoceremoni med andre sensuelle kvinder. Kakao og dvs. mørk chokolade er en forførelsens føde. Det indeholder magnesium, som i små mængder gør dig afslappet. Kakao menes at påvirke hjernens neurotransmittere, som kan gøre, at humøret stiger. Men alt med måde. For meget kan give den modsatte effekt med for meget energi, hovedpine og hjertebanken.

Ananas:

Jeg inkl. ananas, fordi den giver dine vaginale væsker en rigtig god sød smag. Når din elsker tilfredsstiller dig oralt og drikker dine væsker, bliver oplevelsen meget mere behagelig og sensuel og fræk. Mango har vidst også den samme effekt – ud fra erfaring! Læskende frugt er det i det hele taget med at holde dig våd, fugtig og sød mellem benene.

Nødder:

Nødder er pakket med gode egenskaber, der kan skyde din lyst i vejret. De indeholder nemlig B1 vitamin, der hjælper med at stimulere signaler mellem hjernen og kønsorganerne, hvilket kan hjælpe med at få væskerne til at flyde. Vitamin E er også vigtig for sexlyst og findes i hasselnødder, valnødder, mandler, peanuts og pistacienødder. Vi skal dog ikke forglemme zink, der er en vigtig del i sexlyst og seksuel ophidelse. Zink øger produktionen af testosteron, som er essentiel for at have ordentlig med seksuel stamina og energi. Det samme gælder for magnesium, der er god for hormonbalancen og et sundt sexliv.

Rødvin:

Alkohol i store mængder er en katastrofe for libidoen, men et eller to glas rødvin kan faktisk sætte dig i det helt rette sexede humør. Gøre dig afslappet, løsne op for spændinger og forhøje humøret til en fræk erotisk aften og nat med din udkårne elsker.

Rødt kød:

Når man som mig havde været veganer i 6 år og før det 4 år uden kød, så kan du måske forestille dig, hvordan det var at spise kød for første gang igen – efter 10 år uden. Nej, jeg fik ikke ondt i maven, men det var som at blive tanket op med næring, som at komme til live igen, og som at komme tilbage fra de døde. Som om at der blev skudt en portion lykkestoffer ind i min krop, livsglæde. Men det er også lige præcis, hvad rødt kød fra køer giver dig – livsenergi.

Det er nok en stor kliche at sige, men rødt kød er forbundet direkte med sex og virilitet. Det var ikke helt forkert af mig at skrive et helt kandidat-speciale om, at kød og sex går hånd i hånd. Jeg brugte endda ordet ”carnofili” for at argumentere for, at mennesker spiser kød på grund af smag, og at det hænger sammen med en form for seksuel konsumption af det unge dyr. Jeg argumenterede for, at det er en uretfærdighed at spise dyr på grund af smag, og at det nærmest er et seksuelt overgreb på dyret, netop fordi rødt kød er sådan en seksuel spise. Og det er det nemlig!

Rødt kød øger nemlig sexlysten markant. Mennesker spiser altså ikke kun rødt kød for smag, men fordi vi simpelthen bliver så glade af det på grund af næringen og den øgede livsglæde, det tilfører kroppen!

Rødt kød er fyldt med protein, jern, zink og andre livsvigtige næringsstoffer, der er vigtige for at opleve store tilfredsstillende orgasmer. Kød fra (vel at mærke) græsfodrede køer er, hvad der vil booste dine lykkehormoner og gøre, at du øger din sexlyst, fordi rødt kød har b-vitaminer og aminosyrer, der øger dit humør.

Kød har også rigeligt med jern. Hvis du har et for lavt jernniveau føler du dig højst sandsynligt meget træt (anæmisk) og som resultat har en lavere sexlyst og har svært ved at blive seksuelt ophidset. I det hele taget vil kroppen automatisk undgå at give næring og blodtilførsel til de seksuelle organer, hvis man mangler livsvigtige næringsstoffer, for kroppen vil i stedet kun fokusere på at holde dig i live.

Rødt kød er også rig på zink, der er med til at producere det mandlige kønshormon testosteron, som kvinder også har brug for for at øge sexlyst og bevare fertilitet.

Planter eller animalsk

Dette var en række af fødevarer, der er forbundet med en høj sexlyst. Om du vil spise kød eller ej, er selvfølgelig op til dig.

Nøglen er at lytte til sin egen smukke gudindekrop! Hun ved bedst.

Nogle gange har du nok brug for at rense ud, hvilket en plantebaseret kost virkelig er fantastisk til. Planter er menneskets medicin. En ren plantebaseret kost er en god udrensning, men jeg tror ikke, at det er godt i det lange løb. Vi vil helst ikke udrense vores indre organer væk.

Veganisme ser jeg derfor ikke som en livslang kost, men snarere en filosofi, som er en vidunderlig smuk idé, men i praksis virker den bare ikke. Den veganske kost er derfor mere en faste eller udrensningskur.

Jeg tror på, at når man har renset ud med en vegansk kost, er det nødvendigt at inkorpere noget sund animalsk føde, netop for at få animalsk fedt og protein til opbygning af kroppen og for vedligeholdelse af energi, vitalitet, heling og styrke.

Animalsk føde er NÆRING og BYGGEKLODSER for kroppen

Planteføde er UDRENSENDE og kroppens MEDICIN

Hvis du vælger at spise kød, bevar respekten og forståelsen for, at det er et liv, du tager, for at du til gengæld kan leve. Vælg det kød hvor dyrene har levet naturlige liv under åben himmel, fået solskin og ernæret sig på græs. Hvis det er muligt så køb fra en lille familieejet økologisk gård, hvor du har tilset stedet og mødt dyrene. Det er selvfølgelig lettere at købe ansigtsløse dyr i supermarkedet i forhold til det sørgmodige i at se dyrene, der vil blive dræbt for din føde. Men jeg tror, at det er vigtigt at se dyrene at bevare respekten og forståelsen for at det faktisk er et liv, du tager, og ikke bare ”kød”. Hvis det er muligt kan det også være godt at købe i store mængder, altså et helt dyr af gangen for at undgå spild – spild af liv, mad, lidelse og ressourcer. (*Mit dyreelskende hjerte cringede lige mega meget over dette, men tror virkelig, at det er med til at nedsætte lidelse*)

Dyr er følende sansende væsner og har hver deres personlighed, og de fortjener vores respekt og omtanke, når vi vælger at ernære os på dem. Som sensuelle kvinder er det vores pligt at sende heling, kærlighed og vores tak til de dyr, som vi spiser og får næring fra. Ikke overgøre det for smag, bekvemmelighed, vaner, traditioner og grådighed, men snarere for en nødvendighed for egen sundhed, ernæring og livsglæde.

Jeg er stadig stor fortaler for dyrene, men jeg er ikke enig med, at det betyder underernæring af mennesker aka en strikt vegansk kost i det lange løb. Jeg forstår nu, at en 100% plantebaserede kost ikke virker for alle, og derfor synes jeg, at det er nytteløst (og endda sundhedsmæssigt skadeligt!) at tale veganisme. I stedet bør fokus være på øget respekt og forståelse for den næring, vi har brug for både fra planter (som medicin) og fra dyrene (som næring). Derfor bør fokus være på at give dyrene og naturen respekten og en ordentlig behandling, inden de havner som vores fødekilde. Istedet for at spise mishandlede dyr, så vælg kvalitet frem for kvantitet.

Jeg tror på, at en økologisk kost med en blanding af planter og animalsk er den sundeste kost for en kvinde, der ønsker en sund sexlyst og en sund, stærk, levende krop.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.