Nyd din menstruation med disse 5 ritualer!

Nyd din menstruation med disse 5 ritualer!

At menstruere er noget af det allermest naturlige og normale for en pige. Men det er noget, som vi ikke taler særlig meget om eller ej uddanner unge piger i. Det eneste vi får at vide, når vi får vores første menstruation som pige er, at "her er der nogle bind eller tamponer".

Jeg kan huske første gang, at jeg fik min menstruation som 11-årig, græd jeg, fordi jeg ikke ønskede at være voksen. Jeg snakkede ikke særlig meget med min mor om det, men det var mere min søster, der fortalte mig om det, fordi hun havde fået sin første menstruation 3 mdr. før mig. Jeg fik et bind, og nogle cyklusser efterfølgende lærte jeg at indsætte en tampon.

Der er dog et så meget dybere perspektiv i menstruationen end blot hygiejnebind. Faktisk er der naturreligioner, der helligholder en blødende kvinde og ser hende som et medium til det guddommelige. Blødende kvinder bliver holdt i et specielt rødt telt i 3 dage for at bare at bløde og rense ud og regenerere. De tager et retreat fra samfundet.

I det moderne samfund i dag er perioden op til menstruation og under menstruation dog meget misforstået – eller rettere ignoreret. Samfundet er meget maskulint præget og arbejder derudad med 150 km i timen på en meget linæer strækning. Men den feminine cyklus er (som ordet) cyklisk! Den går op og ned.

Her er nogle ritualer til, hvordan du kan begynde at helligholde din menstruation, og ikke bare din menstruation, men også perioden op til menstruation.

Den luteale periode er perioden op til menstruationen, og den er nok ligeså hellig som menstruationen, da det er en tid, hvor både krop og sind er aftagende i sin energi, og vi er bliver mere sensitive. Hvis vi presser os selv her, er det meget normalt at blive meget ulykkelig, irriteret, vred, depressiv og få værre pms-symptomer og menstruationssmerter.

Disse ritualer er derfor både nogle, du kan lave under den luteale periode og under din menstruation.

ceremonial cacao

1. Ceremonial cacao

Drik ceremonial cacao op til og under din menstruation. Det har noget af det højeste indhold af magnesium på jorden, og magnesium støtter i at nedsætte menstruationssmerter og kramper fra livmoderen.

yoni steam urter

2. Yoni steaming

Yoni steam i dit indre efterår i dagene op til din menstruation, fordi det hjælper med at udrense livmoderen og gøre blødningsstrømmen mildere og mindsker kramper. Brug en håndfuld yoni steam urter og kog det i en gryde med vand i 10 min. Hæld indholdet i en anden beholder og sæt dig i hug på knæene over det uden trusser og svøb et tæppe om dig. Nyd det i 10-20 min.

3. Sæt tempoet ned

Sæt tempoet ned og kom ned i din krop. Det kan du gøre ved at tage varme bade med magnesiumsalte, massere dine bryster og mave, gå tur i naturen, skriv i dagbog, dyrk blid yin yoga og hvil hvil hvil.

menstruationskop

4. Ofre dit blod til naturen

Find en måde at lær dit blod at kende. Den nemmeste måde er at begynde at samle det med en menstruationskop eller menstruationsskive. Se på det og duft til det. Hæld blodet over i en hellig vase eller skål med vand. Ofre blodet tilbage til naturen – eller en stueplante. (Jeg har hørt et sted, at når kvinder begynder at give sit blod tilbage til Moderjord, så vil mændene komme tilbage fra krig.)

vandtæt tæppe

5. Friblød på et vandtæt Måneblodstæppe

Med Måneblodstæppet™ kan du vinke farvel til at skulle bekymre dig om gennemblødte lagner og røde pletter på topmadrasser. Dens vandtætte teknologi syet ind i tæppet fanger blod og andre væsker og forhindrer det i at løbe igenem. Måneblodstæppet™ giver dig også en rigtig behagelig og lækker blødning, fordi den er super blød at ligge på og er dejlig for balder, lår og vulva.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.