Sådan bruges en Gua Sha

Sådan bruges en Gua Sha

Skønhed er noget, der nærer sjælen, og det er en måde at udtrykke kærlighed i fysisk form. Derfor er det så vigtigt i sin gudindepraksis at værne om sin skønhed, og hvilken bedre måde at gøre det på end med gua sha krystaller.

Hvad er en Gua Sha sten?

En Gua Sha krystal er et redskab, der bruges primært i ansigtet, men kan også bruges på resten af kroppen. Den bliver brugt i en ældgammel kinesisk praksis, hvor man skrappe henover huden for at slappe af og afstresse huden, samtidig med at blodcirkulationen øges.

Fordele ved at bruge en Gua Sha

Ved at bruge en Gua Sha øges blodcirkulationen, hvilket samtidig øger mængden af ilt og næringsstoffer til huden, hvilket kan forbedre hudens sundhed på mange måder. Gua-sha-teknikkerne, der bruges med disse krystaller, kan hjælpe med kollagenproduktion, hvilket reducerer hævelser og fine linjer. Det er her metoden giver en slags "naturlig botox". Det hjælper også med at støtte lymfesystemet, som er vores krops vigtigste udrensningskanal. Ved at udrense giftstoffer i ansigtet nedsættes mørke rander og poser under øjenene, og ansigtet får fornyet elasticitet. At bruge en gua sha kan også være en måde at give sig selv en afslappende og selvkærlig massage. Dette er kun en lille del af, hvad gua sha har af fordele, fordi gua sha er også blevet brugt til smertelindring og lindring af diverse hudsygdomme.

 

Hvordan laves en Gua Sha behandling?

Du starter med at rense dit ansigt fri for snavs og make-up og derefter drypper du nogle dråber olie eller serum ud over dit ansigt. Du må ikke bruge din gua sha på tør hud, men du skal altid have noget smørelse, så din gua sha kan gnide gnidningsfrit.

Vask dit Gua Sha redskab og eventuelt rens det med røgen fra salvie eller palo santo for at rense den for gammel energi. Du kan også køle den ned i køleskabet, inden du bruger den, fordi det hjælper med at nedsætte hævelser.

Gua Sha til ansigt

Vid at alle bevægelser gerne skal gøres 5 gange efter hinanden og i et langsomt tempo og på begge sider af ansigtet med en bevægelse indefra og ud. Træk vejret og sænk skuldrerene og slap af i kæben, imens du laver din gua sha massage.

Nakke og hals: Start med at gnide dit Gua Sha redskab på halsen oppefra og ned. Massér nakken fri for spændinger og bevæg din gua sha fra øverst til ned langs nakken. Gør det samme til siden af halsen og foran på halsen. Dette åbner op for lymfesystemet udrensningskanal, sådan at giftstofferne i ansigtet vil have bedre mulighed for at rense ud ned langs de største lymfekirtler langs halsen og brystet. Det strammer også halsen op.

Dobbelthagen: Bevæg din gua sha fra under hagen ud til øret, gerne 5 gange. Dette opstrammer hagen og minimerer dobbelthagen.

Kæben: Bevæg den fra siden af hagen ud langs kæben til øret. Dette opstrammer kæbelinjens konturer.

Kinden: Bevæg den lange side stille og roligt fra ind til ud over kinden for at blødgøre smilerynker og for at løfte ansigtet.

Under øjnene: Bevæg hjerteformen under øjnene for at opstramme og løfte kindbenene.

Øjnene: Lad gua shaen hvile henover øjet og gnid den langsomt væk. Mærk ind i krystallens energi her.

Panden: Skrab den hen over panden, både nedefra og op og indefra og ud.

Slut af med at gnid den under hårgrænsen i midten af panden hele vejen ned langs siden af hovedet for at føre alle giftstoffer ned langs halsen og brystet og ud til den store udrensningskanal i lymftesystemet.

 

Gua Sha til krop

Du kan også bruge en gua sha på kroppen ved at skrabe henover et bestemt område, indtil det bliver rødt. Den kan bruges til at lindre smerter i kroppen og for at minimere cellulite på lårene.

 

Hvilken gua sha sten skal jeg vælge?

Der er flere forskellige sten at vælge din gua sha i. Hver krystal har hver sine helende egenskaber, og alt efter hvilken effekt du gerne vil have, kan det anbefales at vælge den, der passer bedst til din intention.

Jade sten gua sha

Jade er en beroligende, beskyttende og groundende sten. Den er god til at øge tålmodighed og skabe harmoni i huden. Den er rigtig god at bruge både morgen og aften.

Rosakvarts gua sha

Rosakvarts giver en masse kærlighed til din hud, reducerer og forløser urenheder og stress i huden. Denne følelsesmæssige kærlighedssten udglatter, løfter og blødgør fine linjer og rynker, mens den forløser og udrenser giftstoffer, negativitet og spændinger i ansigtet forårsaget af sorg, stress og uforløste følelser. Den er bedst at bruge om morgenen. 

Ametyst gua sha

Ametyst er en kraftfuld og beskyttende krystal, der beroliger dagligdagens stress og jag. Den er især god til at stilne sindet til meditative stadier, og beroliger huden og lindrer inflammation og acne. Det er en god sten at bruge om aftenen, fordi den er med til at give bedre søvn og klarere drømme.

Terahertz gua sha

Terahertz besidder en høj vibrationsfrekvens, der er god til at øge blodcirkulationen og stimulere stofskiftet og foryngelse. Den har også evnen til hurtigt at absorbere temperatur, hvilket er meget velegnet til afspænding af muskler og åbning af porer og overordnet heling af huden.

Virker det?

Ja! Bare 1 minuts Gua Sha massage om dagen kan være med til at gøre en forskel i, hvordan din hud ser ud. Du vil hurtigt kunne se en forskel i forhold til øget spændstighed og minimering af rynker og hævelser i huden og en flottere glød.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.