Smerter under sex

Smerter under sex

Smerter under sex er en udfordring, som mange kvinder oplever, men det er vigtigt at huske på, at der er måder at håndtere smerterne på og øge din seksuelle tilfredshed. I dette blogindlæg vil vi se nærmere på tips og tricks til at håndtere smerter i sex

Kram og kys for at reducere smerteoplevelser

Kram og kys er mere end blot romantiske øjeblikke. Det kan også have en positiv indvirkning på din krops sundhed. Når du krammer eller kysser din partner, frigiver kroppen oxytocin, som også kaldes kærlighedshormonet. Oxytocin kan hjælpe med at nedsætte smerteoplevelser ved at påvirke smertecentrene i hjernen og frigive endorfiner, som er kroppens naturlige smertestillende stoffer. Så jo mere forspil og intimitet der er i forbindelse med sex, jo mere kan bækkenbunden åbne sig, og angst og stress kan nedsættes, hvilket kan reducere spændinger og stramhed i bækkenbunden og øge din seksuelle tilfredshed.

Bækkenbundstræning og afspænding

Mange kvinder tror, at bækkenbundstræning er den eneste måde at håndtere smerter i sex på. Det kan også være godt at blive mere bekendt med sin bækkenbund og træne bækkenbunden, så den er balanceret, stræk og åben. Men ofte indikerer smerter en overspændt bækkenbund, hvor for meget bækkenbundstræning kan øge spændingerne i bækkenbunden og forværre smerten. Derfor er det bedre at fokusere på afspænding og udstrækning i bækkenbunden, frem for at styrke den. Strækøvelser og afspændingsøvelser kan hjælpe med at reducere spændinger og stramheder i bækkenbunden og mindske smerteoplevelser. Det kan derfor være en god idé at opsøge en fysioterapeut eller en anden ekspert, som kan hjælpe med at afhjælpe spændinger og smerter i bækkenbunden.

Få professionel hjælp

Hvis smerterne vedvarer eller bliver værre, så søg professionel hjælp fra en læge eller sexolog. Der kan være en underliggende medicinsk tilstand, der forårsager smerterne, som kræver behandling. Men ofte er der tale om noget psykosomatisk, hvor kroppen spænder ufrivilligt på grund af tidligere traumer.

Prøv forskellige stillinger

Nogle seksuelle stillinger kan være mere behagelige end andre, afhængigt af placeringen og intensiteten af smerten. Prøv at eksperimentere med forskellige stillinger og find ud af, hvad der fungerer bedst for dig og din partner. Det kan også være gavnligt at have sex på nye måder, hvor penetration ikke er fokus. Det kan blandt andet være rigtig rart at gnide sig op af hinanden og kæle og kysse med tøj på - tænk tilbage på teenager-tiden. Eller bevidst undgå dyb penetration, f.eks. med en penetrations buffer a la Ohnut. 

Naturlig glidecreme

Glidecreme bliver fortalt er en game-changer, når det kommer til at reducere friktion og smerter under sex. Men det er vigtigt at huske på, at smerte under sex ikke kan løses med et simpelt "quick fix". Smerten er en indikation fra din krop om, at den ikke er klar til seksuel aktivitet. Mangel på naturlig lubrication er også en kommunikation fra din krop om, at den ikke er klar til penetration overhovedet. Det kan være fristende at bruge mere glidecreme, men det vil kun være et plaster på såret, og det vil ikke helbrede roden af problemet. I stedet for at fokusere på at tilføre mere glidecreme, kan du øge dit fokus på intimitet, kram og kys. Det er din vej til naturligt smørelse, da det danner kærlighedshormonet oxytocin, der sender en strøm af varme og glæde igennem din krop og skaber mere vådhed i skeden. Så svaret er ikke nødvendigvis mere glidecreme, men snarere mere kærlighed og intimitet med dig selv og din partner.

Kommunikation og respekt

Vær opmærksom på, at når det kommer til smerter under sex, bør du aldrig presse igennem og ignorere smerterne. Det vil kun forværre situationen. Husk på, at smerterne er en kommunikation fra din krop, om at der måske ligger følelser og gamle oplevelser, der kræver heling. Mød smerten på grænsen, hvor det ikke overvælder dig, og mærk efter, hvad der ligger bag. Respekter din krops behov, og skab en intim og tryg oplevelse for dig selv ved at lytte til din krop og kommunikere åbent med din partner. Det er vigtigt at tale åbent og ærligt med din partner om dine oplevelser af smerter under sex. Dette kan hjælpe med at reducere angst og stress omkring emnet og åbne op for en ny måde at være intime på uden smerte.

Kropsholdning og udstrækning

Det er også værd at nævne, at langvarig siddestillinger kan forværre en smertefuld bækkenbund. Derfor kan det være en god idé at tage pauser og bevæge sig regelmæssigt i løbet af dagen. Derudover kan strækøvelser og afspændingsøvelser hjælpe med at reducere spændinger og stramheder i bækkenbunden.

Brug af dilator

At bruge en dilator er en mulighed for kvinder, der oplever smerter under sex på grund af vaginisme eller andre tilstande, der gør det vanskeligt at slappe af i vagina og dermed føre til smerte. En dilator er et redskab, der hjælper med at strække vaginaen gradvist ud. Det kan hjælpe med at reducere smerte under sex ved at gøre vagina mere fleksibel og mindre stram. Der findes mange forskellige typer af dilatorer, der varierer i størrelse, form og materiale. De fleste er lavet af plastik, silikone eller gummi. Hos Gudindetemplet tilbyder vi flere forskellige dildoer, der kan bruges som dilatorer såsom vores Spiral Krystaldildo, Nydelsesstaven og vores Stella Glasdildo. Disse dildoer er lavet af høj kvalitet krystal eller glas og er designet til at være behagelige og lette at bruge.

Hvis du lider af vaginisme eller andre tilstande, der kan forårsage smerter under sex, er det vigtigt at konsultere en læge eller en specialist, før du begynder at bruge en dilator. Men når du har fået grønt lys, kan du begynde at udforske din krop og øge din seksuelle nydelse ved hjælp af vores dilator-dildoer. 

Brug af en dilator kan være en proces, der kræver tålmodighed og tid. Men det kan også være en meget spændende og personlig oplevelse, hvor du lærer mere om din krop og din seksualitet. Start ud med den mindste og langsomt byg op til en lidt større størrelse, når du er klar.

Ved at bruge en dilator gradvist og regelmæssigt kan du opnå større fleksibilitet i din vagina, og det kan føre til mindre smerter og mere behagelig sex. Husk at det skal absolut ikke gøre ondt at bruge. Hvis du oplever smerte, skal du stoppe brug med det samme. Smerter ved penetration går ikke væk ved at skubbe igennem dem, men snarere ved at møde det ved grænsen og udvide den blidt og kærligt derfra. Ved at udvide gradvist vil de give kroppen mulighed for at forløse følelser og gamle oplevelser, der ligger bag spændingerne, hvilket betyder at der kan komme en følelsesmæssig forløsning og reaktion. En dilatorpraksis er derfor god og for nogle yderst vigtig at gøre samtidig med traumeforløsning med terapeut.

Samlet set er det vigtigt at huske på, at smerter under sex er et reelt problem, som man ikke bør ignorere. Ved at tage smerterne alvorligt og arbejde på at forstå deres årsag, kan man tage skridt til at afhjælpe problemet og opnå en mere positiv seksuel oplevelse.

Fortæl gerne din egen oplevelse med smerter under sex i kommentarfeltet eller hop over på vores Instagram-profil.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.